Bábelőadás Gyergyószentmiklóson

A Gyilkos-tó legendája

Szombaton, február 23-án 11:00 órától Fazekas Eszter szerelmét meséljük a Bábudvarban (Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 27 szám, 2. emelet) Várunk A Gyilkos-tó legendájával.


Évezredes fenyők borította völgyben három tündér vigyázza a virágok nyílását, az Esthajnalcsillag fényét és a harmatgyöngyök csillámlását. Hétévente begyűjtik a Súgó barlang mélyéről a három veder csepegett aranyat. De a manók kilesik a hét évszázados tündértitkot és elcsenik a kincset a Rablóvezér örömére.

A szépséges völgyben egymásba szeret a csodaszép Eszter és János, a juhászlegény. A telhetetlen Rablóvezér a szentmiklósi vásár kifosztásával nem elégszik meg, Esztert is feleségül akarja. A lány könyörgését hallva leomlanak a magas hegyek, sziklabércek és maguk alá temetnek mindent.

A völgy helyén, ahol a kristálytiszta Veres-kő patak csobogott, tó keletkezett, melynek vizéből máig is kiállnak a fenyő erdő maradványai. A környék lakói Gyilkos-tónak nevezték el a tavat. Ha belenézel a tó vizébe Eszter szürkészöld szemei tekintenek vissza szelíden, aki nyári éjszakákon feljön a tó fenekéről, és a parton várja vissza kedvesét.


Jegyek ára 5 lej, egy kísérőnek ingyenes.


Információ: 0756-040.247.

Kérem ossza meg ismerőseivel: