Bábjáték Gyergyószentmiklóson

A Gyilkos-tó legendája

A HalVirág Bábszínház szombaton, június 10-én délelőtt 11 órától játssza A Gyilkos-tó legendája c. bábelőadást a Bábudvarban (Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 27. szám – a Kobezol bemutató üzlet fölött).

Mindenkit szeretettel várnak. Belépés Bábkártya segítségével, beszerezhető a helyszínen.


Évezredes fenyők borította völgyben három tündér vigyázza a virágok nyílását, az Esthajnalcsillag fényét és a harmatgyöngyök csillámlását. Hétévente begyűjtik a Súgó barlang mélyéről a három veder csepegett aranyat. De a manók kilesik a hétévszázados tündértitkot és elcsenik a kincset a Rablóvezér örömére.

babjatek

A szépséges völgyben egymásba szeret a csodaszép Eszter és János, a juhászlegény. A telhetetlen Rablóvezér a szentmiklósi vásár kifosztásával nem elégszik meg, Esztert is feleségül akarja. A lány könyörgését hallva leomlanak a magas hegyek, sziklabércek és maguk alá temetnek mindent.
A völgy helyén, ahol a kristálytiszta Veres-kő patak csobogott, tó keletkezett, melynek vizéből máig is kiállnak a fenyőerdő maradványai. A környék lakói Gyilkos-tónak nevezték el a tavat. Ha belenézel a tó vizébe Eszter szürkészöld szemei tekintenek vissza szelíden, aki nyári éjszakákon feljön a tó fenekéről, és a parton várja vissza kedvesét.

Kérem ossza meg ismerőseivel: