Bábmesterek

A kolozsvári Puck Bábszínház vendégjátéka

Március 16., szerda, déli 12:00 óra
érvényes a Tutyi Mutyi Móka bérlet

Március 17., csütörtök, déli 12:00 óra
érvényes az Orros, a törpe bérlet

Március 18., péntek, déli 12:00 óra
érvényes a Fogarasy bérlet

Figura Stúdió Színház – nagyterem

Bábmesterek

babmesterekEgy pajkos szellem, csintalan manó és tréfamester, név szerint Puck, szeretettel vár mindenkit a Puck-házba, annak is abba a szobájába, ahol minden megtörténhet. Itt játékká nemesülnek a munkaeszközök, barátok vesznek össze, ellenfelekből lesznek puszipajtások. Puck kedvenc játékát a színházasdit legközelebbi játszótársaival, a William Shakespeare Szentivánéji álom című tündérjátékából származó, de szerepkörükben módosult mesteremberekkel játssza.

A kétkezi munkások nehezen találják a számukra hiteles kifejezési formákat, amíg Puck szellemtársa, a Játéktündér meg nem mutatja nekik a helyes utat: a munkaeszközüket bábként használhatják. Az eszközbábokat is ezek a mesteremberek véglegesítették. Kezükben a tárgyak életre kelnek és ez megváltoztatja őket, magukat is. Csoda történik. A vitatkozás és marakodás helyét átveszi a közös játékkal járó lelkesedés és öröm.

Ha meglátogatod Puckot, megpróbál téged is elvarázsolni dallamos és huncutan bájos világával.

Puck szerepében Vincze Tímea vagy Veligdán Boglárka mesterkedik, Zuboly cipészt György László testesíti meg, Vackor szabász szerepébe Pünkösti Laura szabta be magát, Kötő Áron a Dudás, vagyis a hangzatos muzsikus. Ösztövér kertész alakját Giriti Réka bájosítja, Orrondi takarító szerepét Rekita Rozália fényesíti, a Játéktündért pedig Patka Ildikó sugározza.

A szövegkönyvet William Shakespeare színművének Arany János fordítása nyomán Demeter Ferenc segítésével Vadas László, az előadás rendezője írta. A díszletet és bábokat Lőrincz Gyula tervezte, a zenét pedig Kötő Áron szerezte.


A szabad helyekre a jegyek ára 6 lej.
Megvásárólhatók a Figura jegyirodájában munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt a helyszínen.
Jegyfoglalás: 0752-227.011, org@figura.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: