Bajkó László lemondott mindenféle jelöltségéről, és az RMDSZ-ből is kilépett

A Területi Állandó Tanács nem fogadta el a helyi RMDSZ jelöltlistáját

A ma délben tartott sajtótájékoztatón Bányász Lehel, a Gyergyószentmiklósi RMDSZ elnöke elsősorban köszönetét fejezte ki minden gyergyószentmiklósi lakosnak, aki aláírásával támogatta a helyi RMDSZ polgármesterjelöltjét, valamint az RMDSZ helyi és megyei tanácsosi listáját.

Folytatásként sajnálattal közölte, hogy Bajkó László lemondott mindenféle jelöltségéről, RMDSZ-színekben sem polgármesterjelöltként, sem tanácsosjelöltként nem kíván részt venni a helyi önkormányzati választásokon. Sőt, leköszönt a Gyergyószentmiklósi RMDSZ alelnöki tisztségéről, és lemondva tagságát, kilépett az RMDSZ-ből is.

A helyi RMDSZ elnök pontosított, hogy a már felröppent hírekkel ellentétben nem a helyi választmány hívta vissza Bajkó Lászlót, rábízták, hogy saját belátása szerint döntsön. Azt is elmondta, hogy a kiközölt helyi jelöltlista továbbra is érvényes, annyi változással, hogy a gyergyószentmiklósi választmány által megszavazott és jóváhagyott listáról lekerült Bajkó László. Ezt a listát kellene a Megyei RMDSZ elnöke, Bende Sándor láttamozza és lepecsételje. Erre várnak, hiszen, ha holnap délutánig nem íródik alá, akkor a helyi RMDSZ nem tud városi tanácsosi listát iktatni a Helyi Választási Irodában. A jelölési dokumentáció benyújtásának határideje április 26.

IMG_2236

Bányász Lehel úgy gondolja, hogy Bajkó László visszalépésével teljesült a felső vezetés minden elvárása, talán azzal a kivétellel, hogy a jelöltlistán bejutó helyre javasolt György István (Gyergyóalfalu volt polgármestere) személyét a helyi választmány “semmilyen szinten, semmilyen formában nem tudta bevállalni”. Erről többet nem kívánt mondani a helyi RMDSZ elnöke.

Bajkó László beszámolt arról, hogy miután a helyi RMDSZ nyilvánossá tette a hírt, miszerint ő indul a polgármesteri székért, attól a pillanattól kezdve megszámlálhatatlan sok nyomást gyakoroltak személyére, hogy vonja vissza a jelöltségét. Véleménye szerint nem személyéről, nem Bajkó Lászlóról van szó, hanem arról, hogy bizonyos szinteken egyezséget kötöttek a Magyar Polgári Párttal az RMDSZ-esek, hogy Gyergyószentmiklóson nem indítanak polgármesterjelöltet, s ezért kellett őt eltanácsolni a szándékától. Ha már most megmondják, hogy mit csináljon valaki, akkor mennyire szólnak bele annak a polgármesteri munkájába, döntéseibe, ezt ő nem tudja felvállalni, s nem tudja felvállalni az RMDSZ hozzáállását a legmagasabb szinttől a legalacsonyabbig. Ezért is mondott le a jelöltségéről és az RMDSZ tagságáról is.

*     *     *

A sajtótájékoztatót követően, a délután folyamán érkezett Bányász Lehel közleménye:

A sajtóban feltett kérdésünkre Bende Sándor területi Elnök Úr azt a választ adta, hogy a Területi Állandó Tanács nem fogadta el a listánkat.

Bányász Lehel

Kérem ossza meg ismerőseivel: