Bajkó László nem hátrál

Szerinte nem hiteles a felmérés, s nem mérvadó a területi elnök véleménye sem

A maszol.ro hírportálon megjelent Gyergyószentmiklós: visszalépteti polgármesterjelöltjét az RMDSZ? című cikkre, és az ebben taglalt felmérésre reagált Bajkó László, a gyergyószentmiklósi RMDSZ polgármesterjelöltje. Nyilatkozatának eredeti változatát alább olvashatják.

A gyergyószentmiklósi RMDSZ polgármester jelöltjének nyilatkozata a Maszolon megjelent írással kapcsolatosn.

  Pénteken a Maszol hírportálon megjelentetett írás miszerint elképzelhető, hogy a gyergyószéki területi elnök kezdeményezésére a gyergyószentmiklósi RMDSZ visszalépteti polgármester jelöltjét, csak a Bende Sándor egyéni véleménye, nem tükrözi a városi szervezet álláspontját.
           Véleményem szerint a kiszivárogtatott felmérés készítői durván megsértették az írott és íratlan szabályokat, a kérdezőbiztosok toborzásának procedúrájával, valamint a kérdezett célközönség ellenőrizhetetlen kiválasztásával, a kapott eredmény nem minősíthető hitelesnek.
            A polgármester jelölt támogatottságának kérdésében a városi szervezet 3011 támogatói aláírásra támaszkodik, amit egybehangzó vélemény szerint nem bírálhat felül egy, az elementáris szabályokat be nem tartó, lényegesen kisebb számú alanyt kérdező közvélemény kutatás.
             A Maszol hírportálon keresztül történt kiszivárogtatás, etikátlan és lejárató szándékú, mert a szervezeti belső információként kezelendő eredmények nem a nagyközönség számára készültek, sarkítva tükrözik a valóságot, amelynek rosszindulatú kezelése számomra egyértelmű.
                   A reális tényeket figyelembe véve bizonyíthatóan javult a városlakók bizalma a szövetséggel szemben, ami elsősorban a helyi RMDSZ munkájának köszönhető.
                  A városi szervezet 2015 őszén az RMDSZ országos vezetőségének a tudomására hozta polgármester jelölt állítási szándékát, ennek tudatában végezte és végzi munkáját mind a mai napig.
              A Gyergyószentmiklósi RMDSZ – szervezetnek A Magyar Polgári Párttal szemben alternatívát kell biztosítani választói számára úgy polgármester, mint tanácsos jelöltségi szinten, ez nem opció, hanem kötelesség!
                Bende Sándor területi elnök már jóval a felmérés megrendelése előtt más nézetet osztott a kérdésben, érvelései nem bizonyultak elfogadhatóknak. Elgondolkodtató hogy saját álláspontját feljebbvalónak tartja egy közösségénél és több mint 3000 gyergyói által adott, személyre szóló támogatói aláírásnál.
                  Szerintem a szervezeti autonómiát tiszteletben kell tartani mindenkinek, mikor a szövetség belső szabályait betartva, a 4 évente szervezett politikai megmérettetéséről van szó! Nem tartom elfogathatónak, hogy Toplicáról mondják meg mi a jobb a Gyergyószentmiklósiaknak!
                ÉN úgy gondolom, hogy Bende Sándor nyilatkozata elhamarkodott, nem szolgálta a szervezet érdekeit, gyengítette az általunk megszerzett bizalmat. Szándékát nem szeretném tévesen értelmezni, háttérmunkája nem szolgálja közös érdekeinket. Álláspontom szerint nincs joga nyomást gyakorolni, egyességeket kötni senki feje fölött, még akkor sem, ha azt hiszi hogy magasabb, véleményem szerint nagyon is kétes, érdeket szolgál tevékenysége.
                Az elmúlt években sokszor hangot adtam annak, hogy elfogadhatatlannak tarom a közösség hátán kötött egyéni, öncélú kezdeményezéseket függetlenül attól, hogy ezt melyik párt palástja alatt álló emberek teszik!

        Tisztelettel Bajkó László

Kérem ossza meg ismerőseivel: