Beindul a nemzetközi Progym konyha

Egyedi kezdeményezést indít a Progym és a gyergyószentmiklósi Rozmaring vendéglő. A csapatban szereplő játékosok népük sajátos ételeit ismertethetik meg a csapattársaikkal, szurkolókkal és mindenkivel, aki szereti a jó ízeket és szeret megkóstolni újdonságokat.

A csapatban cseh, ukrán, orosz, fehérorosz, és magyar-amerikai állampolgár is van, természetesen az itthoni székelyek mellett. Az ötlet lényege, hogy a játékosok a vendéglő szakácsai segítségével készítik el azokat az ételeket, amelyeket a legfinomabbaknak tartanak hazájuk étkei közül. Több nemzetközi Progym vacsora is várható, egy alkalommal egy-egy nemzetből való jégkorongozók lesznek a konyha mesterei. Az így elkészülő menüsort előzetes bejelentkezés, helyfoglalás alapján lehet majd megkóstolni. A bevételt a jégkorongcsapat támogatására fordítják – közölte az ötletgazda Egyed András.

A vacsorára érkezőknek ugyanakkor korcsolyázási lehetőséget is kínálnak a Rozmaring udvarán kialakított jégpályán. A Progym konyha először január 29-én vasárnap 15 órától várja a vendégeit, amikor az orosz nemzet ételeit tálalják majd fel. Érdeklődni, jelentkezni a 0266-364.888-as telefonszámon lehet. A helyek száma korlátozott, érdemes időben jelentkezni.

Kérem ossza meg ismerőseivel: