Belső Iránytű

Szénégető István plébános: Generációs különbségek

Újabb előadásokra kerül sor a Belső iránytű keretében a Szent István Plébánia szervezésében. A legközelebbi alkalom április 22-én, pénteken 19:00 órától lesz a plébánia nagytermében, a meghívott Szénégető István plébános, a főegyházmegyei családpasztorációs iroda vezetője.

Generációs különbségek – ez az előadás címe, és arra a kérdésre keres választ a meghívott, hogy miért nem érti gyermek a szülőt, szülő a gyermeket? Elöljáróban Szénégető még elmondta: „A nemzedékek közötti különbségek az élet fejlődésére utalnak. A változás valamitől való le- és megválással, sokszor fájdalommal, konfliktussal jár. Fontos kérdés, hogy Székelyföldön, Európában a nemzedékek együttműködésével, generációk szolidaritásával a jelenvaló tények kihívásai közepette kinek fog sikerülni az Isten áldotta földet benépesíteni. Mert a panaszkodás nem segít.”

A sorozat május 27-én folytatódik, akkor a szervezők András Ildikót (Ili), a Gyulafehérvári Caritas Otthoni Beteggondozás programjának munkatársát látják vendégül. Az ő témaköre: Ápolókból ápoltak. Hogyan éljük meg, amikor a gyermek kell gondozza a szülőt?

A betervezett harmadik rendezvényre június 10-én kerül sor. A gyergyószentmiklósi születésű Lukács-Márton Réka pszichológus, egyetemi adjunktus teszi fel a kérdést: (L)enni vagy szépnek lenni?

Kérem ossza meg ismerőseivel: