Bemutatkozik a Hargita Megyei Művészeti Népiskola

Képzőművészeti és népművészeti kiállítás

A Hargita Megyei Művészeti Népiskola gyergyóvidéki diákjainak alkotásaiból rendez képzőművészeti és népművészeti kiállítást 2016. május 11-én, szerdán délután 5 órától a gyergyószentmiklósi művelődési ház Karancsi Sándor termében. A kiállítást megnyitja Péter Csaba, a Hargita Megyei Művészeti Népiskola vezetője.


A Hargita Megyei Művészeti Népiskola Hargita Megye Tanácsának oktatási intézménye.

A népiskola egyik fő célja eljuttatni a művészeti képzést megyénk minden helységébe, minden tanulni vágyó emberhez. A népiskola által szervezett tanfolyamokra bárki beiratkozhat, aki rendelkezik a megfelelő képességekkel, az óvodáskorú gyermektől a felnőttekig.

A művészeti népiskola megyei intézmény melynek központja Csíkszeredában van, valamint a megye 20 helységében működtet kihelyezett osztályokat. Intézményünkben jelenleg öt művészeti szakágazatban, 34 féle szakon folyik az oktatás. Diákjaink tetszés szerint tanulhatnak: zeneművészetet, táncművészetet, képzőművészetet, iparművészetet és népművészetet. Ez a kínálat lehetőséget nyújt a hallgatóknak – időseknek és fiataloknak lakhelytől és foglalkozástól függetlenül –, hogy megismerjék és elsajátítsák az önkifejezés, az önmegvalósítás művészi eszközeit és hogy egyéni vagy csoportos művészi alkotások létrehozóivá váljanak.

A gyergyói térségben a következő szakokat oktatjuk: grafika-festészet, szövés-varrás, bútorfestés, zongora és szintetizátor, gitár, népi hegedű, népibrácsa, nagybőgő, társasági tánc és modern tánc.
A nűvészeti Népiskola Kamarazenekara hangversenyét megelőzően egy képzőművészeti és népművészeti kiállításra kerül sor. A kiállítás anyaga a grafika-festészet, szövés-varrás és bútorfestő szakos Népiskolás diákok munkájából áll.

Péter Csaba,
menedzser

Kérem ossza meg ismerőseivel: