Bemutatta jelöltjét a gyergyószentmiklósi városi RMDSZ

Sajtótájékoztató keretében jelentette be Bányász Lehel, az RMDSZ gyergyószentmiklósi városi szervezetének elnöke, a nyáron esedékes helyhatósági választásokon megmérettetést vállaló jelöltjük nevét, Bajkó László, jelenlegi tanácsos személyében. Az elnök kiemelte ugyan, hogy a szervezet által hivatalosan megerősítve április 10-én lesz a polgármester jelölt neve, valamint a véglegesített tanácsosi lista is, viszont jelenleg nem látja esélyét annak, hogy változtatást eszközölnének.  „Bárki lehet jelölt a gyergyószentmiklósi RMDSZ-ben. Nem volt anyagi lehetőség egy előválasztást szervezni, legutóbb is 2008-ban volt, melynek költségei nagyok voltak, és vitatott volt akkor is az eredmény. Annak érdekében, hogy mégis nyomatékosíthassuk a döntésünket, támogatói aláírások gyűjtésébe kezdtünk, alig 2 hét alatt, több mint háromezer helyi lakos szignózta beleegyezését, amit úgy ítélünk, hogy elegendő bizonyítéka annak, hogy megfelelő jelöltet találtunk a feladatra” – fejtette ki az elnök. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Bajkó László a tanácsosi mandátuma során rengeteget dolgozott, még úgy is, hogy ellenzéki szerepet töltöttek be, elhivatottsága megerősíti a helyi szervezetben azt, hogy készen áll a megmérettetésre.

IMG_1015

Bajkó László kifejtette, hogy a jelenlegi városvezetési rendszer kaotikus, hiányzik a megfontoltság és az előre tervezés, félkész megvalósítások és egyre halmozódó jogi problémák ütik fel a fejüket, amiket rendezni kell. Elmondta, hogy bár elcsépelté vált a kifejezés, de már nem elég egy polgármestert, hanem egész csapatot kell választani, és lezárni egyszer és mindenkorra a pártoskodást. A városnak jó gazdákat kell választani, akik nem politikai színekben ülnek le külön- külön átbeszélni a város gondjait, mivel nem szabad pártkérdés legyen a város fejlődése. „Jelenleg a gyeplő beesett a lovak közé” – érvelt. Hangsúlyozta, hogy a tanácsosi listára mindenképp szakmai tudással rendelkező személyeket vonnak be, valamint a testületi bizottságok is ismételten hangsúlyt kapnának, aminek a munkájába ígéretek szerint több külsős szakember is segítséget nyújtana.

Bányász Lehel kifejtette, hogy már nem szabályszerű, hogy az önkormányzati képviselői listára felkerülő tagok több éves RMDSZ tagsággal rendelkezzenek, mivel a szövetségi tagság nem lehet garancia a szakmai felkészültségre. Ugyanakkor Bányász elmondta, bár még a jelölés nem hivatalos, mégis, amennyiben a szövetség felsőbb vezetése más nevet, vagy személy javasolna a megmérettetésre, nem látja esélyesnek, hogy a helyi szervezet tagjai felsorakoznának mögé.

IMG_1016

A szövetség kampánystratégiájáról elmondta, hogy csendes, emberközpontú programokkal indulnak neki a megmérettetésnek, nem szándékoznak színpadi produkciót összeállítani.

„Az helyi RMDSZ nem fog kiskönyveket megfogalmazni, hangzatos alpontokat felsorakoztatni, aminek negyedét sem tudja betartani, és ezzel jobb esetben már akkor tisztában van, mikor mindezt promotálni kezdi” – közölte a lehetséges jelölt. Bajkó ugyanakkor hozzáfűzte, hogy nem szabad az ígéretek kampányát játszani, megvizsgálják a város erőforrásait és költségvetését, jogi lehetőségeket és a lakosság elé a konkrét, megvalósítható terveket tárnák, hogy ennek mentén dönthessenek, kire adják a voksukat.

Kérem ossza meg ismerőseivel: