Beregszászon járt a gyergyószentmiklósi önkormányzat labdarúgócsapata

Első helyezéssel és jövőbe mutató célokkal tért vissza

A hétvégén, közel 6000 látogatót vonzott az I. Nemzetközi Bográcsfőző Verseny és Fesztivál Kárpátalján, a beregszászi Kaszonyban. Az eseményt a Beregszászi Járási Tanács és Beregszász település önkormányzata szervezte. A fesztiválra a gyergyószentmiklósi önkormányzat labdarúgócsapatát is meghívták.

A kapcsolat egy korábbi sporttalálkozón indult, a Pest megyei Diósdon. A kárpátaljai és gyergyószentmiklósi futballcsapatok találkozóját követően a Beregszászi Járási Tanács elnöke, Sin József hívta meg Gyergyószentmiklós képviselőit Kárpátaljára.

A nemzetközi főzőversenyen 24 csapat főzött, az első helyet Orosháza nyerte. a rendezvény keretében sor került egy barátságos műfüves futballtornára is. Munkács és Zápszony, valamint a gyergyószentmiklósiak mérkőztek meg, városunk önkormányzati csapata mindkét kihívóját 3:1 arányban utasította maga mögé, így a torna első díját nyerték.

A találkozó jó hangulatban zajlott, a beregszásziak vendégszeretete és közvetlensége városunk képviselőiben is megerősítette, hogy az életben, és a hivatásban egyaránt az önzetlenség és a tenni akarás, az emberi kapcsolatokra való odafigyelés az, ami képes könnyedén áthidalni földrajzi és történeti akadályokat és határokat.

A hétvége jó példája volt annak, hogy egy diósdi futballtornán létrejött beszélgetésből, hogyan lesz fokozatosan települések közötti partnerség azáltal, hogy közös élmények, az együtt töltött tartalmas, minőségi idő egyre erősödő kapoccsá lesz – derék hozzáállással és emberséggel közösségeket és nemzeteket összetartó erővé válik. A találkozón jövőbe mutató célok is megfogalmazódtak.

Felmerült például az is, hogy a beregszásziakat szívesen látná Gyergyószentmiklós is a Szent Miklós Napok alkalmával megszervezett Kárpát-medencei Disznótoros Főzőverseny alkalmával, hiszen jelenlétükkel lenne kerek egésszé a rendezvény: ha Kárpátalja is képviselteti magát, akkor tulajdonképpen zárul a Kárpát-medence – minden vidékéről lesznek főzőcsapatok az ételmustrán.

Kérem ossza meg ismerőseivel: