Beüzemelték a katasztrófahelyzetekre felkészítő fiipregatit.ro portált

A lakosság felkészülését, eligazítását szolgálja

Beüzemelték a katasztrófahelyzetekre felkészítő, fiipregatit.ro portált – közölte csütörtökön Raed Arafat államtitkár.

Az országos katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője csütörtökön Carmen Dan belügyminiszterrel és az Európai Bizottság humanitárius segélynyújtásért és válságkezelésért felelős biztosával, Hrisztosz Sztilianidesszel folytatott megbeszélést a belügyi tárca székhelyén.

‘A fiipregatit.ro portálon (…) a lakosság minden olyan információt megtalál, amelyekre katasztrófahelyzetben szüksége lehet. (…) Természetesen továbbra is elsősorban a katasztrófavédelmi felügyelőség feladata, hogy közbelépjen, de fontos, hogy a lakosság felkészüljön az esetleges rendkívüli helyzetekre’ – nyilatkozta Arafat.

Az államtitkár szerint a portálon megtalálható azoknak a tárgyaknak, eszközöknek a listája, amelyek mindenki számára kéznél kellene hogy legyenek egy katasztrófa esetén.

‘Ez egyféle útmutató (…), hogy mit kellene tartalmaznia egy túlélőkészletnek vagy túlélőhátizsáknak, ami mindenki otthonában kellene hogy legyen. Tehát a lakosság eligazítását szolgálja azelőtt, hogy bármilyen katasztrófa történne’ – magyarázta Arafat.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: