Bevezették a forgalmi engedély felfüggesztésének fogalmát

A kormány pénteki ülésén rendlettel módosította a közúti közlekedést szabályozó 2002/195-es sürgősségi kormányrendeletet és bevezette a forgalmi engedély felfüggesztésének fogalmát. Ez egy olyan adminisztratív lépés, amely átmenetileg megtiltja a jármű forgalomba helyezését és közlekedését, anélkül azonban, hogy törölné a forgalomból. 
A kormány közleménye szerint a rendelet kimondja, hogy felfüggesztés esetén a gépkocsi továbbra is a tulajdonos nevén szerepel az országos vezetői engedély- és gépjármű-nyilvántartó hivatal regiszterében azzal a megjegyzéssel, hogy felfüggesztették a forgalmi engedélyét. 

A rendelet szerint a forgalmi engedély felfüggesztése nem mentesíti a tulajdonost a gépjármű után fizetendő adók alól. 

A rendelet szerint a forgalmi engedélyt hivatalból felfüggesztik, ha adásvétel esetén az új tulajdonos nem kéri legtöbb 90 napon belül a gépkocsi átírását a saját nevére, és akkor is, ha lejárt a jármű műszaki vizsgája. 

A jogszabály előírja, hogy a különböző intézmények kötelesek egymást tájékoztatni a gépjármű adásvételekről és lehetőséget teremt a rendőrségnek, hogy betekintést nyerjen a vezetői engedély- és gépjármű-nyilvántartó hivatal regiszterébe azért, hogy leellenőrizze a járművek műszaki vizsgájának adatait.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: