Biztosítják a megyei utak járhatóságát

Rendkívüli ülést tartott Hargita Megye Tanácsa Csíkszeredában

Együttműködési szerződést köt Hargita Megye Tanácsa a téli karbantartásra vonatkozóan azokkal az önkormányzatokkal, amelyek településén áthaladnak annak a 14 kistérségnek a megyei útjai, amelyek téli karbantartásának közbeszerzésére óvást nyújtott be egy cég. Az erről szóló határozatot elfogadta a megyei tanács december 6-án, a csíkszeredai megyeházán megtartott rendkívüli ülésén. Ezt követően a helyi tanácsok is határozatot kell hozzanak az együttműködésről, amely arra az időszakra lesz érvényes, amíg megkötik a szerződést a karbantartásra.

Fontos a szolidaritás, és az a cél, hogy minél több út takarítását oldják meg helyi segítséggel, és a hatékonyság érdekében minél kevesebb maradjon, amelyet a megyei tanács kell megoldjon a saját gépparkjával, hangsúlyozta Borboly Csaba megyeelnök. Hozzátette: a napokban egyeztettek az érintett önkormányzatokkal, és amelyek rendelkeznek a szükséges eszközökkel, mindenki egyetértett az együttműködéssel. Az óvást benyújtott cég ma éjfélig kell letegye a kiegészítő dokumentumokat, a fellebbezéseket elbíráló országos bizottság (CNSC) döntése értelmében. Ha ez nem történik meg, újra kiírják a közbeszerzést, viszont ha benyújtják a kért kiegészítést, azután is ki kell várni a tíznapos óvási időszakot a szerződéskötés előtt. Az óvás alkotmányos joga mindenkinek, de komoly indokkal tegyék ezt meg a cégek, hiszen a köztük levő háború a lakosság biztonságos közlekedését hátráltatja, hívta fel a figyelmet Borboly Csaba.

Több mint két millió lejjel bővült a megyei tanács bevétele, így tudnak segíteni Madéfalva községnek, hogy tartozását törlessze. A 284 ezer lejes hozzájárulást elfogadta a megyei tanács.

Sürgősségi eljárással építik újra Oroszhegy községben a székelyszentkirályi hidat, az ehhez szükséges hozzájárulást is megszavazta a tanács.

Jóváhagyták a Gyergyócsomafalván építendő körülbelül két kilométer járda tervét, a beruházás megközelítőleg egy millió lej értékű.

Kérem ossza meg ismerőseivel: