Böjttől böjtig

Gyergyószentmiklóson a Háromszék Táncegyüttes

Gyergyószentmiklóson vendégszerepel április 13-án a Háromszék Táncegyüttes, a Furik Rita rendezésében készült Böjttől böjtig c. táncszínházi produkciót mutatják be szerdán 19:00 órától a Művelődési Ház nagytermében.

A Böjttől böjtig című darab férfi és nő kapcsolatának világát ragadja meg. Aki hittel böjtöl, megtisztul a világ dolgaitól, megőrzi a szívét, és újjászületik – vallja a felvidéki származású koreográfus-rendező – esélye van a gyűlöletet szeretetre, a rabságot szabadságra váltani, és az igaz szerelemhez eljutni. A darab nem konkrét történet elmesélésére törekszik, hanem laza cselekményszerkezetű, lírai impressziókkal telített és expresszív képekkel megformált táncköltemény. A szeretet születésének és elmúlásának, a boldogság akarásának és a boldogság hiányának érzékeltetésére tesz kísérletet, profán és szakrális vonatkozásaiban egyaránt. Az érzelmektől fűtött belső világot elődeink ma is érvényes, letisztult tartalmainak felhasználásával mutatják be, Erdély csodálatos népzenéje és a Felvidék vokális zenei értékeinek jelenlétével és táncos hagyományainak ötvözetével.

bojttol_bojtig_haromszek_tancegyuttes

A jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej. Jegyek elővételben a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában válthatók munkanapokon 9:00 órától 16:00 óráig.
Helyfoglalás a 0266-361992-es telefonszámon.

Kérem ossza meg ismerőseivel: