Boldizsár Szabolcs-koncert

Tenger 2015

A Klassz–Tavasz Fesztivál keretében Boldizsár Szabolcs ad koncertet május 6-án, pénteken 19 órától a gyergyószentmiklósi művelődési ház Bocsárdi Angi Gabriella stúdiótermében.

Boldizsár Szabolcs több erdélyi zenekarban bizonyította már tudását és tehetségét.
Főállását tekintve zenetanárként dolgozik a gyergyószentmiklósi Vaskertes Általános Iskolában, emellett a Mesehetes, Inocsenyka és a Mercedes Blues Band zenekarokban játszik, korábban tagja volt a Tündérground formációnak is.

Első saját szerzeménye, amelyet bemutatott a közönség előtt a Csíki Játékszín felkérésére készült. Ő komponálta a Kakuk Marci című előadás zenéjét.

A Klassz–Tavasz Fesztiválon a Tenger 2015 címet viselő koncertjét hallhatjuk. „Idén volt lehetőségem, hogy három hetet töltsek a Fekete-tenger partján. A tengerparti élet gyermekkorom óta meghatározó élmény számomra, gyakran jártam ott, szerettem időt tölteni a sós víz közelében. A koncert címe tehát tökéletesen jelzi, hogy a zenei anyag idén készült, és főként parti környezetben. A koncert nyitószáma például visszaadja a tenger nyugtató, átölelő, meleg hangulatát, a további repertoárban pedig olyan címek vannak, hogy Napozás, Sirályok, Hajók… (…) Fél éve fogalmazódott meg bennem a gondolat és az igény arra, hogy önálló koncerttel mutatkozzam be a közönség előtt. Vásároltam tehát egy basszusfuvolát és egy looper pedált, ami rögzíti a zenét és folyamatosan ismétli a dallamokat. Közben folyamatosan formálódtak bennem a dalok, amelyek nemcsak fuvolára íródtak, hiszen a ma esti koncerten a basszusgitáron kívül egy Korg delta nevű, a 70-es években készült szintetizátort, egy urdu nevű afrikai ütőhangszert és a klasszikus fuvolámat is megszólaltatom.” – fogalmazott a szerző a Hargita Népe napilapnak tavaly adott interjújában.

A jegyek ára: felnőtteknek 12 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak 10 lej, az Ambrus Éva és a Bálint Ákos komolyzenei bérletek tulajdonosainak 6 lej. Jegyek a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában válthatók munkanapokon 9 órától 16 óráig. Helyfoglalás a 0266/361.992-es telefonszámon.

Kérem ossza meg ismerőseivel: