Borboly Csaba közös fellépést sürget

A megyei út menti illegális fatárolás ellen szólt a közösségi térben

Nem az első alkalom, hogy Hargita Megye Tanácsának illetékesei terepszemléjük során a megyei út mellett illegálisan tárolt farakományt találnak. A hónap elején adtunk hírt arról, hogy Büdösfürdőn az úttest biztonsági felületére és az útpadkára helyezték a kivágott fákat, ezzel megrongálva a felújított megyei utat.

Varsag fele1Augusztus 26-án, szombaton Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Varság fele vezető úton találkozott újabb, hasonló esettel, erről közösségi oldalán helyszíni videóban számolt be.

Az áldatlan állapotokról így ír a Facebook-oldalán: „Valaki a fát ide termelte ki az úttestre, ami teljesen illegális. A fő gond, hogy a sáncot is betemették, így a hegyoldalból ami lejön víz összegyűl és beszivárog az alapba, ami 2-3 éven belül útbeszakadáshoz vezethet” – írja Borboly Csaba. Ugyanakkor megyeitanács-elnök bejegyzésében kéri a fával foglalkozókat, hogy a megyei utak mellett hagyjanak fel az illegális fatárolással.

– Ha valaki hasonlót tapasztal megyénkben, kérem jelezze nekem! (info@borbolycsaba.ro). Tapasztaltuk, hogy a lakók számtalan esetben képesek észrevételeikkel segíteni a megyei tanács illetékes munkatársainak munkáját. Együtt kell vigyázzunk értékeinkre, útjainkra! – summázta a megyeitanács-elnök.

Az esettel kapcsolatosan Borboly Csaba úgy nyilatkozott, hogy az elkövetkezőkben is határozottan fog fellépni a megyei tanács ha hasonló helyzetet tapasztal bárhol a megyében, hisz a beruházásokért, a fejlesztésekért közösen kell felelősséget vállalni és vigyázni rá, hogy idő előtt ne tegyék azt tönkre.

Kérem ossza meg ismerőseivel: