Bőséges csapadékra, hóviharokra, erős szélre figyelmeztetnek a meteorológusok

Első- és másodfokú riasztások vannak érvényben

Másodfokú (narancssárga), erős havazásra és hóviharokra vonatkozó riasztást adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). A figyelmeztetés az ország tizenkét megyéjében érvényes.

Ezen kívül vegyes csapadékra és erős szélre vonatkozó elsőfokú (sárga) riasztás is érvényben van az ország háromnegyed részében péntek reggelig.

A meteorológusok szerint kedden, március 16-án 14 órától március 17-e 23 óráig a Déli-Kárpátok és a Kárpát-kanyar térségében heves szél, havazás és hóvihar várható. A széllökések sebessége elérheti a 90-110 kilométert óránként, főleg az 1500 méter fölötti magasságokban. Hófúvások alakulhatnak ki, a látótávolság 50 méter alá csökkenhet.

A narancssárga jelzésű riasztás Kovászna, Vrancea, Buzău, Brassó, Prahova, Argeş, Szeben, Vâlcea, Fehér, Hunyad, Gorj és Krassó-Szörény megyében érvényes.

Ugyanakkor március 16-a 10 óra és március 18-a reggel 6 óra között az ország területeinek nagy részében bőséges csapadékra vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetés lép érvénybe. Főként esőre kell számítani, de Erdélyben, Máramarosban és a hegyvidéken fokozatosan átvált havazássá, a hegyvidéken felerősödik a szél. Erős szélre kell számítani a Bánságban, Olténiában, valamint Moldva és Munténia bizonyos régióiban is.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: