Bővítés a távhőrendszeren

Az elkövetkező napokban lát hozzá a kivitelező a távhőrendszer bővítési munkálataihoz a Városi Könyvtár és a Polgármesteri Hivatal közötti szakaszon. A beruházás helyi-központi társfinanszírozásból történik 70 % kormányzati támogatás, 30 % helyi költségvetés arányban.

Az összeg jóváhagyásáról a nyár közepén született központi döntés, ezt követően – versenytárgyalás-köteles beruházás lévén, elindult a közbeszerzés a távhő hálózat bővítésére.

A licit nemrégiben zárult le, ezt követően nyílt lehetőség a szerződéskötésre, amelynek összértéke idei évre 550 188,00 lej, amelyből a 2015/252-es rendelet értelmében 385 000 lejt finanszíroz az állam.

A bővítés által a könyvtártól az önkormányzat székhelyéig fektetik majd le a gerincvezetéket valamint megtörténik a rácsatlakozás Csodavilág napközinél és a Kossuth Lajos utca 27. szám alatt található, tanintézményként működő ingatlan esetében. A munkálatokat két kivitelező végzi majd, a vásárhelyi Montrepcom, valamint a helyi BCM Construct. A munkálatok tervezett időtartama legtöbb egy hónap. A felszedett burkolat helyreállítása minden esetben a kivitelező kötelessége.

A munkálatok során forgalomkorlátozás várható a Kossuth Lajos utcában, fél sávon. Az érintett lakók, kereskedelmi egységek, valamint a gépjárművezetők és a gyalogosok türelmét és megértését kérjük.

Kérem ossza meg ismerőseivel: