Bővült a villanyhálózat Borzonton

A beruházásnak köszönhetően felértékelődnek az ingatlanok

Bővült Borzonton a villanyhálózat Hargita Megye Tanácsa Kisvillany programjának keretében, az új szakasz átadási ünnepségét pénteken, október 23-án tartották. A jelenlevőket Gáll Szabolcs polgármester köszöntötte, a megyei tanács részéről jelen volt Borboly Csaba elnök, Barti Tihamér beruházásokért felelős alelnök, Bende Sándor tanácsos, továbbá részt vett Ambrus László, az áramszolgáltató Electrica Rt. csíkszeredai kirendeltségének igazgatója.

Borzont4_2015okt24

Gáll Szabolcs évszázados fordulatnak nevezte a beruházást, úgy véli, az infrastrukturális fejlődés a turizmus fellendüléséhez is hozzájárul. Sok utánajárás után sikerült a kivitelezés, mondta, amihez az önerő nem volt elég, szükség volt a megyei tanács és az Electrica Rt. segítségére is. Reményét fejezte ki, hogy ez egy folyamat kezdete, amit a későbbiekben sikerül folytatni a Bucsin-tetőig. A környék látnivalóinak köszönhetően van potenciál a turizmus szempontjából, illetve ezzel a kivitelezéssel segítik a vállalkozó szelleműeket, hogy beruházzanak, hiszen ahhoz nélkülözhetetlen az áram.

Barti Tihamér örömét fejezte ki, hogy a sok egyeztetés után az összefogásnak köszönhetően megtörtént a beruházás. A megyei tanács erre a munkálatra több mint 660 ezer lejt különített el, és mint az alelnök fogalmazott: jó helyre került a pénz. Alfalu a Kisvillany program legnagyobb nyertese a Gyergyói-medencében, mondta, a beruházásnak turisztikai szempontból nagy jelentősége van. Reményét fejezte ki, hogy létjogosultságát a fejlődés fogja bizonyítani. Legyenek olyan szolgáltatások, amelyekre büszkék lehetünk, hiszen a vendéglátóegységek a hírnökeink, mondta, és kellőképpen használják ki a több mint 6 és fél km-t villamosítást.

Bende Sándor nagy előrehaladásnak nevezte a pénteken átadott szakaszt, hiszen hozzájárul a szolgáltatások minőségének javításához, a munkahelyteremtéshez, a fiatalok itthon tartásához. A megyei tanácsos megköszönte mindenkinek, aki segített a megvalósításban.

Az Electrica Rt. csíkszeredai igazgatója elmondta: van lehetőség tovább folytatni a hálózatot hasonló léptékben, és további sok sikert kívánt a beruházás folytatásához.

Borzont3_2015okt24

Borboly Csaba a hatékony összefogás eredményének nevezte a megvalósítást, mint elmondta, az elmúlt egy évben sikerült a folyamatot felgyorsítani. Parajd és Alfalu szomszédsága olyan lehetőségeket rejt, amelyekkel érdemes foglalkozni, tette hozzá, és mint kifejtette, bízik benne, hogy kormánypénzek is fognak ide kerülni, mert akkor fel lehet gyorsítani a fejlesztéseket. A beruházás felelősséget is ró a helyiekre, mondta, vigyázniuk kell arra, hogy továbbra is fennmaradjon a tájba illő építkezés, és védjék meg a környék csendjét. A villany bevezetése nyomán nő az ingatlanok ára, de ne adják el azokat idegeneknek, járuljanak hozzá ahhoz, hogy hosszútávon fenntartható életvitelt biztosítson a környék – zárta beszédét a megyeelnök.

Kérem ossza meg ismerőseivel: