Bővült az online rendszer

A gépjárművek bejegyzésére, törlésére és átíratására, valamint az ideiglenes rendszám kérésére is lehet sorszámot igényelni

Az elmúlt hétvégétől immár nem csak a jogosítványok cseréjére, hanem a gépjárművek bejegyzésére, törlésére és átíratására, valamint az ideiglenes rendszám kérésére is igénybe vehető a Hargita Megyei Prefektusi Intézmény honlapja, a www.prefectura.ro.

Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke múlt hétfőn jelentette be, hogy a Prefektúrával történt egyeztetések eredményeként online is lehet sorszámot igényelni, ami immár nagyban megkönnyíti a jogosítványok cseréjét a Hargita Megyei Gépjárművezetői Engedélyeket Kibocsátó és Jármű bejegyzési Közszolgálatnál.

Az elöljárók akkor azt ígérték, hamarosan bővítik a rendszert – ez a hét végén történt meg, így most már gépjárművek bejegyzése, törlése és átíratása, valamint az ideiglenes rendszám kérése esetén is van lehetőség online sorszámigénylésre. Járműbejegyzés és ideiglenes rendszám kérése esetén a jármű alvázszámát is meg kell adni.

A rendszer bevezetése nagy népszerűségnek örvend a Hargita megyei lakosok körében: egy hét alatt 1400-an éltek a lehetőséggel.

Barti Tihamér ismételten felkérte a vidéki polgármesteri hivatalok vezetőit, segítsenek az igénylőknek ott, ahol ez szükséges.

Kérem ossza meg ismerőseivel: