Bűvös mesejáték

Újabb ősbemutató a Figuránál

Február 21-én, vasárnap délután 6 órától az évad ötödik bemutatójára várja Gyergyószentmiklós közönségét a Figura. Városunk színháza ezúttal igazi családi programot kínál, kicsiknek és szüleiknek egyaránt. Az Incanto című mesejátékot Csiki Zsolt jegyzi rendezőként, szövegét Moșu Norbert László írta.

Belzebub, a laborvarázsló és nagynénje, Vampiria határidőt kapnak, hogy szilveszter éjfélig idézzék elő a természet pusztulását. Szerencsére az Állatok Nagytanácsa közbelép, kémeket küld a gonosz varázslókhoz. Maurizio, a lusta macska és Krákel Karolina, a körmönfont varjú terve, hogy megakadályozzák a világot megsemmisítő varázsital elkészítését. Persze mindkét félnek akad segítsége és véletlenek egész sorozata segíti, vagy hátráltatja a nagy tervet. Az egyik legnagyobb ellenség pedig az idő. De vajon, ha világ megmentése a tét, lopható az idő? Többek között erre a kérdésre is választ kapunk abban a pillanatban, amikor majd a jó győzedelmeskedik a gonosz fölött.

IMG_8367 IMG_8382

IMG_8410 IMG_8465

A darab szerzője, Moşu Norbert-László 2011-től tagja a Figura társulatának, az Incanto a második bemutatásra kerülő mesedarabja. Az iduri szörny, mely 2013-ban a József Attila Kör (JAK) által meghirdetett pályázaton nyert, megjelent az Add ide a drámád! (AID) című kiadványban, valamint Barabás Árpád rendezésében volt megtekinthető a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban.

Az előadás a bemutatót követően gyerekbérletben kerül műsorra: február 23-án, kedden (10.00 órától Csipike bérlet, 12.00 órától  Tutyi Mutyi Móka bérlet); február 24-én, szerdán (10.00 órától Kukucsi bérlet, 12.00 órától Orros, a törpe bérlet); február 25-én, csütörtökön (12.00 órától Fogarassy bérlet).

Jegyek ára 6 lej. Megvásárólhatók a Figura jegyirodájában munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt a helyszínen. Jegyfoglalás: 0752-227.011, org@figura.ro

A produkció a Bethlen Gábor Alap támogatásával jött létre.


MOŞU NORBERT-LÁSZLÓ: INCANTO
mesejáték-ősbemutató

incanto

Játsszák:
FARAGÓ ZÉNÓ
BOROS MÁRIA
MÁTHÉ ANNAMÁRIA
MO
ȘU NORBERT-LÁSZLÓ
TAMÁS BOGLÁR
VAJDA GYÖNGYVÉR
BARTHA BORÓKA
KOLOZSI BORSOS GÁBOR

Jelmeztervező: TÖRÖK RÉKA

Díszlettervező: SZÁSZ ZSOLT

Rendező: CSIKI ZSOLT

 

ŐSBEMUTATÓ: 2016. február 21., vasárnap, 18.00
Figura Stúdió Színház, nagyterem

Kérem ossza meg ismerőseivel: