Caragiale nyomán készült komédiával indítja az évet a Figura

Az évad negyedik bemutatóját jegyzi a Figura, a farsangi időszakban fergeteges vígjátékkal indul az idei év a gyergyószentmiklósi színházban. Albu István rendezésében a I. L. Caragiale-klasszikus nyomán készült nagytermi előadást, a Zűrzavaros éccaka című komediát január 24-én, vasárnap este 7 órától láthatja először a közönség. A bemutatót követően az előadás január 27-én, szerdán este 7 órától is megtekinthető.

Az emberi butaság bár közhelyesen határtalan, mégis zseniális komédiát képes szülni. Kiből mennyire lehet tréfát űzni? Mire képesek a körmönfont szerelmes nők? Ki számít jó hazafinak? Kit és hogyan minősít az, ha valakiért a politikai hovatartozása miatt rajonganak?

Székely Csaba fordításában a Zűrzavaros éccaka című vígjáték egy olyan fergeteges éjszaka bonyodalmait meséli el, melyben a titkos és tiltott szerelmeké a főszerep. Szinte mindenki egyszerre cseppen a káosz közepébe, hiszen, ha egy házon belül adott a szerelmi háromszög, az ravasz játszmákat követel. Ráadásul élet-halál kérdésévé, majd a megoldás kulcsává válik egy elrontott házszám is. Az egész éjszakát összegubancoló cselszövések eredménye pedig: elégedettség, boldogság és a tény, hogy egy felszarvazott rendőrférj pont a tudatlansága miatt válik szerethetővé. A nagy kibékülés örömében pedig egy új politikai csillag is születni látszik: egy lelkes, eszmékkel teli ifjú elöljáró tudhatja csak igazán, mit is akar a nép. Ezt gondolják a történet szereplői. De eközben végig érvényes a kérdés: a történések vajon mennyire szülnek bennünk ironikus gondolatokat?

A PRODUKCIÓ A BETHLEN GÁBOR ALAP TÁMOGATÁSÁVAL JÖTT LÉTRE.

Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. 5 fős csoport esetén a jegyek ára kedvezményesen 12 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej. Csoportkezdvezmény csak az elővételben megváltott jegyekre érvényes. Jegyek válthatók munkanapokon 10 és 16 óra közt a Figura jegyirodájában, vagy előadás előtt a helyszínen. Telefonos helyfoglalás munkanapokon 10 és 16 óra közt a 0752-227-011-es telefonszámon.

Az előadás februári időpontjai: február 6. (szombat), február 14. (vasárnap)


Ion Luca Caragiale nyomán: ZŰRZAVAROS ÉCCAKA

ZZavar_plakat

Fordította: Székely Csaba

Játsszák:
Gulácsi Zsuzsanna m. v.
Dávid Péter m. v.
Faragó Zénó
Fodor Alain Leonard m. v.
Máthé Annamária
Moşu Norbert-László
Vajda Gyöngyvér

Jelmeztervező: Bocskai Gyopár

Díszlettervező: Albu István, Tenkei Tibor

Rendező: Albu István

zz_zavar1 zz_zavar2 zz_zavar3

zz_zavar5 zz_zavar6

Kérem ossza meg ismerőseivel: