Cîmpeanu: Rendkívül fontos a jelenléti oktatás

Csak rendkívüli helyzetekben fognak áttérni az online oktatásra

Rendkívül fontos, hogy az iskolák nyitva maradjanak és az oktatás fizikai jelenléttel történjen a következő tanévben – jelentette ki Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter az AGERPRES hírügynökségnek.

‘Amíg én vagyok a miniszter, minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy a tanulók fizikailag jelen legyenek az iskolában, a lehető legjobb körülmények között’ – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy csak rendkívüli helyzetekben fognak áttérni az online oktatásra, ha a diákok vagy a környezetükben lévő emberek egészsége veszélyben van.

Fontosnak tartotta ugyanakkor, hogy az iskolákban továbbra is betartsák az óvintézkedéseket, hogy a fertőzésveszély minimálisra csökkenjen.

Sorin Cîmpeanu emlékeztetett a 2021-2022-es tanévre vonatkozó szabályokra:

A tanévnyitó ünnepséget csak kültéren szabad megtartani, a résztvevőknek maszkot kell viselniük, és a rendezvény nem tarthat többet másfél óránál.

 A jelenléti oktatáskor szigorúan be kell tartani a higiéniai szabályokat és az óvintézkedéseket (maszkviselés, távolságtartás, fertőtlenítés, szellőztetés).

 Testnevelésórát lehet maszk nélkül, tornateremben tartani, ha az illető településen az elmúlt 14 nap során regisztrált lakosságarányos esetszám kisebb, mint 2 ezrelék. 2 ezrelék fölött a testnevelésórákat csak kint szabad megtartani, maszkot ebben az esetben sem kell viselni.

 Ha az elmúlt 14 nap alatt regisztrált fertőzési esetek aránya 6 ezrelék alatti, jelenléti oktatás zajlik a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban egyaránt. 6 ezrelék fölött az oktatás online zajlik, kivéve a bölcsődék, óvodák és speciális iskolák esetében, ahol marad a jelenléti oktatás, hacsak a települést nem vonják vesztegzár alá.

 Vesztegzár alatti településen a bölcsődék és óvodák is bezárnak, az oktatás kizárólag online történik.

 A speciális oktatást igénylő tanulók számára fertőzöttségi rátától függetlenül biztosítják a terápiát, fizikai jelenléttel.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: