Cîmpeanu: télen is biztosítjuk az iskolák működését

Semmi nem indokolja a hőmérséklet csökkentését vagy az online oktatást

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter hétfőn Facebook-bejegyzésben tájékoztatta a lakosságot, hogy a kormány a tél folyamán is biztosítja az iskolák működését, kifizeti az árkülönbségeket esetleges energiaár-ingadozás esetén, tehát semmi nem indokolja, hogy egyes településeken csökkentsék a hőmérsékletet az oktatási intézményekben.

Cîmpeanu beszámolója szerint hétfőn Bukarestbe hívta az összes megyei főtanfelügyelőt, hogy konkrét utasításokat adjon nekik az iskolák téli működtetéséről.

A kormány kifizeti az árkülönbségeket az esetleges energiaár-ingadozások esetén. ‘Semmilyen formában nem indokoltak azok az elszigetelt kezdeményezések, amelyek lecsökkentenék a hőmérsékletet az iskolákban, vagy éppen online oktatásra való áttérést szorgalmaznak’ – hangsúlyozta a miniszter.

Cîmpeanu hozzátette, a megyei tanfelügyelőségeknek fel kell venniük a kapcsolatot a helyi hatóságokkal, és a prefektúrákkal közösen meggyőződni, hogy mindenhol biztosított a tanuláshoz való jog.

A Képzett Románia tervezet többek közt azt is előírja, hogy négyszeresére növelik az iskolák anyagi költségeire szánt összeget, amelyben benne foglaltatik az energiaköltség is.

‘A tanulók utaztatásának biztosítása, az iskolai ösztöndíjrendszer és a Meleg étel program mellett az iskolák működésének biztosítását is kiemelt fontosságú ügyként kezeli a román kormány’ – szögezte le a tanügyminiszter.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: