„Csak tiszta forrásból”

Népdalvetélkedő

A Tiszta Forrás Alapítvány az Eszterlánc Alapítvánnyal és a csíkszeredai Tanulók Házával közreműködve, a Nemzeti Kulturális Alap, a Bethlen Gábor Alap, Hargita Megye Tanácsa, Csíkszereda Város Önkormányzata és a Communitas Alapítvány támogatásával csíkszéki területi népdalvetélkedőt hirdet iskolás gyermekek számára. Az esemény a Román Tanügyminisztérium versenykalendáriumában (CAER) is szerepel.

A “Csak tiszta forrásból” népdalvetélkedő során elsősorban helyi anyagot kérünk a versenyzőktől. A fiataloknak, korcsoporttól függően, 7-20 népdallal kell készülniük. A verseny során elsősorban a tiszta, csengő hang, a szép hangszín, a listán szereplő népdalok értéke és nem utolsó sorban az előadásmód hitelessége, meggyőző ereje érvényesül majd.

Továbbá mesteri fokozatot is hirdetünk, melynek keretén belül elsősorban az egyéni népdalrepertoár gazdagsága a válogatási szempont. A versenyzők, korcsoporttól függően, 50-100 népdalból álló listával kell jelentkezzenek.

Az idén is meghirdetjük a népdalcsoportok versenyét. A 6-12 tagú csoportok egy maximum 5-6 perces népdalcsokrot kell előadjanak, melynek során a fenti szempontokon kívül a csoport egységes előadásmódja is érvényesülni fog. A jelentkezési listán az összeállított csokor népdalainak kezdősorai, valamint ezen felül további 7-10 népdal kezdősora kell szerepeljen.

nepdalvetelkedo2

Helyszínek, időpontok:

1. Elődöntők:

Gyimes: felsőloki Árpádházi Szent Erzsébet Katolikus Gimnázium: november 13., 15 óra

Gyergyó: gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium: november 14., 15 óra

Felcsík: csíkdánfalvi Petőfi Sándor Szakközépiskola: november 15., 16 óra

Csíkszereda és Oldalcsík: Gyermekek Háza (Csíkszereda, Taploca u. 20): november 17., 15 óra

Alcsík, Kászon: csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre Szakközépiskola: november 20., 14.30 óra

2. Döntő:

Csíkszereda: Márton Áron Gimnázium, díszterem: november 24., 15 óra és november 25., 11 óra


Versenyfelhívás: https://drive.google.com/open?id=0BzNhtSfjmRoTbjhFOGFkUWR5M1U
Jelentkezési lap egyéni versenyzőknek: https://drive.google.com/a/licartnagyistvan.ro/file/d/0BzNhtSfjmRoTbExCU3R6WDlzdXc/view?usp=sharing
Jelentkezési lap csoportoknak: https://drive.google.com/file/d/0BzNhtSfjmRoTOHNOWGV0aXliLXc/view?usp=sharing

További információk: zszalay@upcmail.ro, 0752-855308

Kérem ossza meg ismerőseivel: