Csíki Kamarazenekar – Komolyzenei koncert

Az Ambrus Éva és a Bálint Ákos komolyzenei bérlet harmadik koncertjére november 27-én, csütörtökön 19 órától kerül sor a gyergyószentmiklósi művelődési ház nagytermében.

A Csíki Kamarazenekar 2001-ben alakult, zeneszakos egyetemi hallgatókból és lelkes fiatal hangszertanárokból. Visszatekintve hatalmas fejlődést és komoly tevékenységet tudhat maga mögött az együttes. Az első koncert még saját erőből jött létre Szőnyi Zoltán marosvásárhelyi karmester vezényletével.
A sikeres hangverseny, mint később bebizonyosodott, nem egyedüli kezdeményezés maradt. Az évek folyamán a Csíki Kamarazenekar koncertjei már komoly résztvevőjévé váltak a Székelyföld kulturális életének. A szakmai fejlődés bizonyítéka, hogy 2004-től már nemzetközi szinten elismert zenei személyiségek is elvállalják a zenekar zenei irányítását, mint: Ménesi Gergely (Budapest), I. Ionescu-Galaţi (Brassó), Béres Melinda (Kolozsvár), Steffen Schlandt (Brassó), ifj. Koppándi Jenő (Budapest), Kaspar Zehnder (Svájc), Andreas Baumgartner (München), Urlike Titze (Drezda), Shinya Ozaki (Japán) stb.

A Csíki Kamarazenekar a budapesti Zeneakadémián is bemutatkozott. Erről a koncertről felvételt készített a Duna Televízió, valamint a Bartók Rádió, ugyanakkor a Duna Televízió egy dokumentumfilmet is készített a zenekarról. Fennállása alatt a zenekar többször vendégszerepelt Magyarországon, és eljutott Svédországba is. A Csíki Kamarazenekar nagyban hozzájárul a régió kulturális életének fejlesztéséhez, valamint a klasszikus zenei műveltség népszerűsítéséhez.

Műsoron:
Bartók Béla: Divertimento
P. I. Csajkovszkij: Vonósszerenád op. 48.

Koncertmester:
ifj. Koppándi Jenő – Budapest, a Nemzeti Filharmónikusok és a Solti György Kamarazenekar
koncertmestere

Karmester:
Nyári Jenő – Ausztria

Jegyek a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában válthatók 9–16 óra között. A koncertre érvényesek az Ambrus Éva, Bálint Ákos komolyzenei bérletek.
Jegyek ára: felnőtteknek 12 lej, szakmabelieknek, diákoknak, nyugdíjasoknak és vidékieknek 10 lej. Sic Card-dal rendelkező diákoknak a jegy ára 8 lej.
Jegyrendelés a 0266/361.992-es telefonszámon.

Kérem ossza meg ismerőseivel: