Csökkentett paraméterekkel folyik a szolgáltatás

Önkormányzati tájékoztató a fűtés szolgáltatás jelenlegi helyzetéről

Az E-Star távhőszolgáltató közleményben tudatta, hogy az elkövetkező napokban csökkentett paraméterekkel folytatja a szolgáltatást, ami tájékoztatásuk értelmében 60 Celsius fokos kazánházból kijövő hő biztosítását jelenti.

Az 51/2006-os közszolgáltatásokat szabályzó törvény 33-as cikkelyének, (3.) bekezdésének értelmében hozott 243/2016-os helyi tanácshatározat, a fenti törvény értelmében megállapítja, hogy a jelenlegi szolgáltató köteles 90 napig biztosítani a szolgáltatást a határozat meghozatalának napjától (2016. december 13.).

A határozat értelmében Gyergyószentmiklós Önkormányzata elindította a törvényes eljárásokat a fenti időpontig történő átvétel céljából.

Amíg a rendszer átadása-átvétele nem történik meg, addig a szolgáltatást végző E-Star felelős a szolgáltatásért.

Mindaddig, amíg a szolgáltatást az E-Star végzi, addig a tisztelt fogyasztók a szolgáltatás ellenértékét kötelesek a fent nevezett szolgáltatónak megfizetni. Ellenkező esetben, ahogyan a szolgáltató közleményéből olvashattuk, fennáll a veszélye a szolgáltatás ellehetetlenedésének.

A kialakult helyzet megoldása érdekében, hétfőn, január 9-én rendkívüli ülés keretében tárgyalni fog ezügyben a képviselő-testület.

Tisztelettel kérjük a szolgáltató felé elmaradással levő fogyasztókat, hogy fizessék be az igénybe vett szolgáltatás ellenértékét – ezáltal elkerülhető a szolgáltatás ellehetetlenítése.

Továbbá kérjük azon fogyasztókat, akiknél problémák adódnak a szolgáltatás terén, hogy a szolgáltatóhoz intézett hibabejelentésüket küldjék el a kozszolgaltatas@gyergyoszentmiklos.ro e-mail címre is nyilvántartásba-vétel, illetve továbbítás céljából.

A helyzet megoldásáig a lakosság együttműködését, türelmét és megértését kérjük!

Kérem ossza meg ismerőseivel: