Folytatja a Gyergyói-medencét bejáró sikeres körútját a Figura

A Színházon kívül turnésorozat második állomása Gyergyócsomafalva

A Gyergyói-medencét bejáró Színházon kívül nevet viselő turnésorozat második állomása Gyergyócsomafalva, ahol október 18–21. között vendégszerepel a Figura Stúdió Színház. Az ott töltött négy nap alatt, négy helyszínen, öt különféle előadást tűznek műsorra, lefödve vele valamennyi korosztály igényeit.

A legkisebbeknek a Fellegkuckó című babaszínházi előadást ajánlják október 19-én délután 17 órai kezdettel, a gyermekeknek, családoknak a Minden egér szereti a sajtot meseelőadást október 20-án 11 órától, illetve október 21-én 13 órától. Fiataloknak a nemrég bemutatott Portugál c. kocsmaszínházi darabot tűzik műsorra október 21-én 19 órától az Üvegcsűr Vendéglőben, felnőtteknek a Káosz c. vígjátékot október 18-án 19 órától a Borsos Miklós Művelődési Ház nagytermében. Aki nosztalgiázni szeretne, elmehet az október 20-án este 7 órától tartandó Botházi Mária novelláiból összeállított Mi… mi vagyunk! | Biorobot 2. című felolvasószínházi előadásra, ahol Bartha Boróka és Tamás Boglár újabb válogatást tolmácsol a szerző legfrissebb írásaiból: csípősen kritikus, nosztalgikus merengéssel reflektálva arra, hogy milyen is az életünk Erdélyben, hogy mi mitől vagyunk MI?

Kísérőprogramokkal is készül a társulat, csütörtökön, október 20-án este közös társasjátékestre hívják Csomafalva lakóit a Napfény Szociális Központba, a Portugál című kocsmaszínházi előadás után pedig egy kötetlen beszélgetésre várják az érdeklődőket.


Jegyek kaphatók előadások előtt a helyszíneken, helyfoglalás és egyéb információk a 0752-227.011-es telefonszámon vagy az org@figura.ro e-mail címen.


A Színházon kívül szeptemberben vette kezdetét Gyergyóalfaluban, ahol öt nap leforgása alatt összesen tizenkét előadást játszott a gyergyószentmiklósi társulat. A vendégelőadásokra és kísérőrendezvényekre közel 600 résztvevő látogatott el. Csomafalvát követően néhány nap erejéig novemberben Gyergyóremetén, decemberben Gyergyóditróban állomásozik majd a színház.


A gyergyócsomafalvi turné megvalósulását Hargita Megye Tanácsa támogatta.


A Figura Stúdió Színház közleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: