CSOPORTKOREOGRÁFIA – VI. d a n c e . m o v e m e n t . t h e a t e r – 5. nap

Május 22-én, vasárnap este 8 órától a Figura Stúdió Színház negytermében a Bukaresti Nemzeti Táncközpont CSOPORTKOREOGRÁFIA című előadásával fejezôdik be a VI. dance.movement.theater fesztivál. Szeretettel várnak mindenkit!


A Bukaresti Nemzeti Táncközpont Csoportkoreográfia című előadásának rendező-koreográfusa Mihalea Dancs, aki táncosként Londonban, Velencében, Prágában, New Yorkban, Bécsben, Stockholmban, Tokióban is tevékenykedik. A fesztiválon bemutatásra kerülő produkció egy 2013-ban elkezdődött előadássorozat része, mely az energiára, mint kommunikációs formára fektet hangsúlyt.

csoport4

„Néhány éve táncban és azon kívül is dolgozom a kimerüléssel mint energiaregenerációs forrással, valamint az energiával, mint kommunikációs formával. Keresem azokat a lehetőségeket, melyek által intenzíven lehet építkezni, megélni és közvetíteni.
A Csoportkoreográfia azt a folyamatot követi, ami 2013-ban elkezdődött az Out of order című előadással, majd folytatódott 2014-ben a Zan Yamashitaval való közreműködésben; középpontjában az a vágy áll, hogy a megértés és a munka egyre növekvő energiával történjen. A Csoportkoreográfiában a koreográfia majdnem valós időben generálódik. A táncosok, akik intenzív mogásgyakorlatok megélői, a formából és ritmusból kiindulva teret és időt nyernek, vizuális, muzikális, kinesztetikus, energetikus és érzelmi tapasztalatokat ajánlva.
A mozgó testek kontroll alatt és anélkül, egyensúlyozva a tudás és nemtudás, a hallgatás vagy elszigeteltség között mindent mondanak és semmit.” (Mihaela Dancs)

csoport3

A fesztivál előadásaira a jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lejbe kerül. Fesztiválbérlet (érvényes minden előadásra): 100 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 60 lej. Jegyek válthatók a Figura jegyirodájában. Tel.: 0752-227-751; e-mail: org@figura.ro.


 

CSOPORTKOREOGRÁFIA

Bukaresti Nemzeti Táncközpont (RO)

csoport

Előadók, alkotótársak:
Andreea David, Andreea Novac, Carmen Coțofană, Cristian Nanculescu,
Dionisie Lupu, Nicoleta Enache, Paul Dunca, Smaranda Găbudeanu

Művészeti tanácsadó, vitapartner: Adriana Gheorghe
Fény: Alexandru Bibere
Hang: Marian Cîtu

Koreográfiai koncepció: Mihaela Dancs

http://www.cndb.ro/
http://www.cndb.ro/spectac…/coregrafie-de-grup-mihaela-dancs

 

Kérem ossza meg ismerőseivel: