Csütörtök éjfélig 529 fogvatartott hagyta el a börtönt

További 3.349 fogvatartott kérheti feltételes szabadlábra helyezését

Csütörtök éjfélig 529 fogvatartott szabadult a börtönből a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye (2017/169-es törvény) alapján, amelynek értelmében minden, nem megfelelő fogvatartási körülmények között letöltött 30 napért 6 nappal lerövidül a foglyok büntetése. További 3.349 fogvatartott lett jogosult arra, hogy kérje feltételes szabadlábra helyezését – közölte pénteken Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

Toader azt mondta, maga is meglepődött a szabadon engedett foglyok számának nagyságán. ‘Nem hittem volna, hogy ekkora hatása lesz a törvénynek’ – jelentette ki a szaktárca vezetője egy pénteki konferencián, hozzátéve, hogy az adatok az Országos Börtönigazgatóság (ANP) igazgatójától, Marian Dobricától származnak.

A miniszter elmondta, a törvény alapján további 3.349 fogvatartott lett jogosult arra, hogy kérje feltételes szabadlábra helyezését. ‘Ez azt jelenti, hogy a bizottságoknak rövidesen nagyon sok dolguk lesz, mert nem tudom elképzelni, hogy lenne olyan fogvatartott, aki jogosult erre, és nem él a jogával, a törvényadta lehetőséggel’ – mondta Toader.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: