Csütörtökre vérbeli kamaradráma

Közelebb (Closer)

amerikai–angol romantikus dráma (2004), 104 perc

Két amerikai lány és két brit férfiú keveredik szerelembe majd cserél párt, miután az ígéretesen induló románcokat szétzilálja a kifürkészhetetlen, sorsnak becézett rideg valóság. Megcsalás, árulás és folyamatos ámítás fűszerezi a szerelmi bonyodalmakat minden résztvevő fél közreműködésével.

A hűvös angol szépfiú nekrológíró Dan (Jude Law) a pillanat tört része alatt szeret bele a jenki sztriptíztáncosnőbe, Alice-ba (Natalie Portman), és a lány rebellis életvitele egy mérsékelten sikeres regény megírására inspirálja. Mindeközben a széplelkű nőcsábász könyve borítójának fotózásakor menthetetlenül rabja lesz a fotográfus hölgy (Julia Roberts) két szép szemének, aki viszont elutasítja, s később megismerkedik egy jóképű orvossal (Clive Owen), és házasság lesz a vége. De itt még nincs vége a történetnek.

Aki szerelmes, jól is hazudik. Mindenki másképp, de becsapja szerelmét, élet- vagy házastársát. Az őszinteség csak idegenek között lehetséges. Két férfi és két nő keresi az élet legfontosabb dolgait: szeretetet, bizalmat, őszinteséget. Amit találnak helyette: szerelem, vágy, hazugság és kaland. Mindannyian hazudnak egymásnak, mind olyasmiket ígérnek, amelyről tudják, úgysem fogják betartani. Két házaspár története négy és fél éven át: szent elhatározások, nagy fogadkozások, hazugságok, bevallott és ki nem mondott vágyak története.

A film alapjául szolgáló színdarab az elmúlt években London és New York egyik legnagyobb és legbotrányosabb sikere.

BAFTA-díj (2005) – Legjobb férfi mellékszereplő: Clive Owen
Golden Globe-díj (2005) – Legjobb férfi mellékszereplő: Clive Owen

Golden Globe-díj (2005) – Legjobb női mellékszereplő: Natalie Portman

Torontói Nemzetközi Filmfesztivál (2004) – Legjobb férfi alakítás: Clive Owen

Február 11., csütörtök, 18:00 óra – filmcafe1 – FILMCAFE

(port.hu)

Kérem ossza meg ismerőseivel: