Cukorbeteg gyerekek táboroztak Csomafalván

A Hargita Megyei Ifjúsági Cukorbetegek Egyesülete második alkalommal szervezett Életmódtábort cukorbeteg gyerekek és fiatalok számára szeptember 3–7. között, ezúttal a gyergyócsomafalvi Veresvirág Panzió festői környezetében. 

A rendezvény célja hasznos tudnivalók átadása volt a cukorbetegségről és ennek kezeléséről. Ebben meghívott előadók segítettek, a táborban jelen volt dr. Bartalis Hajnal diabetológus és előadást tartott Köllő Orsolya pszichológus. Emellett a tábor alatt nyolcszáztíz alkalommal mért cukorszintet Tuta Mihály. Az állandó asszisztensi felügyeletet is biztosították. Szórakozásból sem volt hiány, a résztvevők horgászhattak, lovagolhattak, de lehetőségük volt néptáncot tanulni, úszni, kézműveskedni, hennáztatni, mászófalon ügyeskedni – tudtuk meg Suciu Gábortól, a tábor egyik szervezőjétől. A résztvevők Gyergyószentmiklósról, Ditróból, Újfaluból, Parajdról, Csíkszeredából, Csíkszentmártonról, Székelyudvarhelyről, Agyagfalváról, Székelykeresztúrról érkeztek, de voltak Marosvásárhelyről, Kolozsvárról, Sepsiszentgyörgyről és Kézdivásárhelyről is.

A program sikeres lebonyolítását Suciu Zita, Kastal Hajnal, Dan Balea Claudia és Suciu Gábor és Papp Dorka önkéntes intézték. Az egyesület vezetői minden támogatónak ezúton is hálás köszönetüket fejezik ki.​

Az egyesület tagjai már a következő fontosabb rendezvényre készülnek, hisz novemberben megtartják a Cukorbetegek világnapját. Az érdeklődők addig is a Hargita Megyei Ifjúsági Cukorbeteg Egyesület tevékenységét a Facebookon követhetik (https://www.facebook.com/ificukorbetegegyesulet).

Fotó: https://www.facebook.com/ificukorbetegegyesulet/photos

Kérem ossza meg ismerőseivel: