Decemberi előrejelzés

A megszokottnál sokkal enyhébb idő lesz a következő két hétben

Az ilyenkor megszokottnál sokkal enyhébb idő lesz a következő két hétben, helyenként 13-14 Celsius-fokos nappali csúcshőmérséklettel – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) december 9-e és 22-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben és Máramarosban 3-7 Celsius-fokos átlagos nappali csúcshőmérsékletre kell számítani a következő napokban, 16-a és 20-a között pedig ennél is enyhébb idő, 6-10 fok várható. Éjszaka mínusz 3 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, a medencékben lesznek fagypont alatti értékek. Erdélyben gyenge csapadék 13-én és 14-én esedékes, Máramarosban kedden, csütörtöktől szombatig, majd jövő hét végén várható eső.

A Bánságban és a Körösök vidékén a decemberben megszokottnál sokkal magasabb hőmérsékleti értékekre kell számítani. A jelzett időszak első napjaiban 7-12 fokos, jövő héten 10-15 fokos nappali átlagos csúcshőmérséklet várható, és éjszaka is csak 0-4 fokig hűl a levegő. Esőre kedden, aztán csütörtöktől szombatig, majd a jövő hét végén van kilátás.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: