Díjazták a 2015-ös év legjobb Hargita megyei sportolóit

Sok gyergyószentmiklósi kapott elismerést 

– Bízom benne, hogy a jövő évben nagyon sok olyan döntés lesz – nemcsak a megyei költségvetést illetően, hanem a helyi tanácsokban is –, amelyekkel segítik a sportéletet – mondta Borboly Csaba megyeelnök a Hargita Megyei Sportgálán, amelyet december 19-én, szombaton délelőtt tartottak Csíkszeredában, díjazva Hargita megye legkiválóbb sportolóit. A Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, valamint Hargita Megye Tanácsa által szervezett rendezvényen az elöljáró felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy januárban minden jel szerint elfogadják a megyei költségvetést, és ha bárhol fejlesztésre, felújításra váró sportlétesítmény van, közöljék a polgármesteri hivatalokon keresztül, hogy a megyei tanács, ahol tud, segíthessen. – Mivel Hargita Megye Tanácsa szorgalmazza a fából való építkezést, szívesen állnánk olyan kezdeményezés mellé, amely fából épült kisebb öltözők megvalósítására irányul. Most kell konkrét tervekkel előrukkolni, hiszen nemcsak új éves költségvetés lesz, hanem most kezdődik az új európai uniós pályázási időszak is. Dolgozzunk együtt azért, hogy a sportolóink sikere ne azon múljon, hogy esetleg nincs pénz üzemanyagra, vagy nincs megfelelő tér a felkészülésre – tette hozzá Borboly Csaba méltatva a sportolók eredményeit. Hangsúlyozta: a sportolóknak  szavuk van, és éljenek ezzel a lehetőséggel, hallassák hangjukat az önkormányzatoknál. A megyeelnök kifejezte sajnálatát amiatt, hogy a megyei tanácsoknak a törvények nem engedik a sport nagyobb mértékű támogatását, de reméli, hogy Tánczos Barna szenátor kezdeményezése nyomán ez változik.

Az eseményen a 2015-ös év legjobb sportolóit és csapatait díjazták. Ebben az évben az ifjúsági sportolók díjazása rangsor szerint, illetve sportáganként történt, a csapatok esetében rangsorolás alapján díjaztak, így lehetőség teremtődött arra, hogy több sportolót, valamint csapatot részesítsenek elismerésben. A díjakat Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök, Ambrus Sándor, Ion Proca és Szentes Antal megyei tanácsos, Vasile Bicăjanu, Zonda Erika és Zsombori László vezérigazgató, valamint Farkas Enikő vezérigazgató-helyettes adta át.

A megye legjobb sportolója kitüntetést idén Novák Károly Eduárd kapta. Díjazták a Hargita Népe napilap közvélemény-kutatása szerinti legnépszerűbb sportolókat is. Mellékeltük a díjazottak teljes listáját.


A 2015. december 19-i Hargita Megyei Sportgála díjazottai:


Ifjúsági csapatok:

A székelyudvarhelyi VASAS FEMINA SK U16-os női labdarúgócsapata (edző: Székely János) és a székelyudvarhelyi ISK U16-os fiú gyeplabdacsapata, edző: Bán Széll István. Mindkét csapat a rangsor VI-ik helyét foglalja el.

A gyergyószentmiklósi ISK U16-os jégkorongcsapat a rangsor V-ik helyezettje, edző: Kémenes Csaba.

sportgala_jegkorong

A rangsor IV-ik helyét a csíkszeredai Bowling Klub csapata (edzője: Bonifer Gábor), illetve a székelyudvarhelyi ISK Kadét birkózócsapata szerezte meg (edzői Bodrogi Csaba, Katona László és László Szabolcs).

A rangsor 3-ik helyezését három székelyudvarhelyi ISK csapat foglalja el, az ifjúsági I-es férfi kézilabdacsapat, edző Sipos Lóránt, az ifjúsági I-es birkózócsapat, edzők Bodrogi Csaba és Katona László, valamint az ifjúsági I-es női sakkcsapat, edző Balázs István.

A rangsor második helyezettje a csíkszeredai ISK U16-os jégkorongcsapata, edző Antal Károly.

A 2015-ös év legjobb ifjúsági csapata a csíkszeredai ISK U18-as jégkorongcsapat, edző Elekes Levente.

 

A sportág legjobb csapatai és sportolói:

A megye legjobb atlétái Nagy Hédi Anita és Karamán Hunor, mindketten a székelyudvarhelyi ISK-t képviselik a versenyeken, edzőjük Bartus Attila.

A gyergyószentmiklósi ISK női kosárlabda csapata. A csapat legjobb játékosa Benedek Petra, edző Kercsó Zoltán.

sportgala_kosar

A sílövők legjobbjai Potyó Katalin és Koncsag Tamás, mindketten a csíkszeredai ISK versenyzői, edzőik Márton Szilárd.

A székelyudvarhelyi Ifjúsági I-es fiú kézilabdacsapat, edző Sipos Loránt.

Cselgáncsban a legjobb ifjúsági sportoló Kósza Hanna, edzője Dánél Szilárd és Radvánszky Szilárd, edzője Dániel Albert. Mindketten a csíkszeredai ISK versenyzői.

Birkózásban a legjobb sportolói címet a székelyudvarhelyi ISK versenyzője, Juon Mihály szerezte meg, edzői Bodrogi Csaba és Katona László.

A 2015-ös év legjobb ifjúsági tájfutója címet Mandel Réka, a csíkszeredai Tanulók Klubjának versenyzője szerezte meg, edzője Birta Melánia, illetve Szász Botond, valamint a csíkszeredai VSK versenyzője, Szász Botond, akinek felkészítését édesapja, Szász János végzi.

Műkorcsolyában a legjobbnak járó címet Kenéz Zselyke, a csíkszeredai ISK versenyzője szerezte meg, edzője Bogyó Löffler Mária.

Az alpesi sízők legjobbjai Kiss Tímea, a maroshévízi ISK versenyzője, edzője Pop Benedek Ionel, illetve Zöld Róbert, a gyergyószentmiklósi ISK versenyzője lett, edzője Elekes László.

Sífutásban a legjobb sportolók Darvas Zsanett, a gyergyószentmiklósi ISK versenyzője, illetve Gegő Hunor a csíkszeredai ISK színeiben szerezte meg. Zsanett edzői Jánosi Béla és Jánosi István, Hunort pedig Márton Szilárd és Gecse Izabella készíti fel a versenyekre.

Taekwondo WTF-ben a legjobb ifjúsági sportoló címet Simon Andrea és Bilibók Hunor, a csíkszeredai Blackwidow SK sportolói érdemelték ki, edzőjük Péter Balázs.

Teniszben a legjobb sportolói címet Réti Júlia, a gyergyószentmiklósi ISK versenyzője kapta. Júliát a versenyekre Elekes Éva tanárnő készíti fel.

SportgalaBCs_2015dec19_2

Asztaliteniszben a legjobb sportolói díjat Tamás Szabolcs, a székelyudvarhelyi ISK versenyzője kapta meg, edzője György István.

Squashban a legjobb sportolónak kijáró címet Szász Kincső, a csíkszeredai Trans Tenis Club versenyzője kapta meg. A sportoló edzője Sheekel Kann.

A legjobb ifjúsági sakkozó címet idén Tóth Botond Artur kapja, ő a versenyeken a székelyudvarhelyi ISK-t képviseli, edzője Balázs István.

Röplabdában a legjobb sportolóknak kijáró címeket a maroshévízi Tămaș Andrea és Braic Silviu szerezte, edzőik Macarie Marius és Macarie Ovidiu.

 

Ifjúsági sportolók:

A rangsor 10-ik helyezettje Ababei Iulian sífutó, a Maroshévízi ISK versenyzője, edzője Dobrean Petrică.

A rangsor 9-ik helyezettje Molnos Norbert birkózó lett, aki a Székelyudvarhelyi ISK versenyzője, edzői Bodrogi Csaba és Katona László.

A 8-ik helyezett György Sándor sífutó lett, ő a Gyergyószentmiklósi ISK versenyzője, edzője Gyulai Béla tanár úr.

spoartgala_gyorgy

Papp Koppány alpesi síző a rangsor 7-ik helyezettje, a Csíkszeredai ISK képviseletében lép pályára, edzője Szabó Mária tanár-edző, illetve Imre Emil, a Csíkszeredai Sport Klub gyorskorcsolyázója, edzője Bogyó Mária és a taekwondós Matei Briana, a csíkszeredai Phoenix SK versenyzője, edzője Simó Mihály.

A rangsor 6-ik helyét Orbán Lehel cselgáncsozó foglalja el, aki versenyeken a Csíkszeredai ISK-t képviseli, edzője Pantea Cornel.

Az ifjúsági sportolók rangsorának 5-ik helyét Gegő Hunor sílövő foglalja el. Hunor a Csíkszeredai ISK versenyzője, az edzői feladatokat Gecse Izabella és Márton Szilárd látja el.

A rangsor 4-ik helyezettje Szász Attila gyorskorcsolyázó lett. Attila a Csíkszeredai Sport Klub versenyzője, edzője Bogyó Mária.

A 2015-ös év 3-ik helyezettje Szőcs Renáta gyorskorcsolyázó lett, edzője Bogyó Mária. Renáta a Csíkszeredai Sport Klub színeiben versenyzik.

A rangsor második helyezettje Timár Ádám gyorskorcsolyázó lett, a Csíkszeredai ISK igazolt sportolója, edzője Csiszér Judit.

A 2015-ös év legjobb ifjúsági sportolója címet a sífutó Vakaria Edit érdemelte ki. Edit a Gyergyószentmiklósi ISK igazolt versenyzője, az edzői feladatokat Jánosi István tanár-edző látja el.

sportgala_vakaria

 

Felnőttcsapatok:

A csapat rangsor 9-ik helyét a csíkszeredai Bowling Klub csapata érdemelte ki, edző Bonifer Gábor.

A rangsor 8-ik helyezettje a Csíkszeredai Sport Klub Rádióamatőr csapata lett, a csapat felkészítését a versenyekre Schmidt Péter látja el, valamint a székelyudvarhelyi Vasas Femina női labdarúgócsapat, edző Dénes Jenő.

A rangsor 7-ik helyét a székelyudvarhelyi FASOK birkózócsapata, illetve a Csíkszeredai Sport Klub 2 személyes bobszánkócsapata foglalta el. A birkózók edzői László Szabolcs és Katona László, a bobosoké pedig Hodos László.

Idén a rangsor 6-ik helyét négy csapat foglalja el, a székelyudvarhelyi Futsal Club felnőttcsapata, edző Jakab Zoltán, a Csíkszeredai Sport Klub felnőtt jégkorongcsapata, edzők Christian Dreberg és Gáll Sándor, a Sport Klub felnőtt cselgáncscsapata, edző Albu Botond és a székelyudvarhelyi Futsal Club U19-es csapata, edzők Szécsi Barna és Mánya Szabolcs.

Az 5-ik helyet 2 csapat foglalja el, a gyergyószentmiklósi Progym jégkorongcsapata, edző Farkas Csaba, valamint a Sport Klub U20-as jégkorongcsapata, edző Elekes Levente.

A negyedik helyet a Csíkszeredai Sport Klub U23-as cselgáncscsapata foglalja el, edzők Dánél Sándor, Pantea Cornel és Dániel Albert.

Idén a rangsor 2-ik helyezettje a Csíkszeredai Sport Klub női A  jégkorongcsapata,  edzők Koncsag Kinga és Sándor Ibolya.

A 2015-ös év legjobb csapata címet a Székelyudvarhelyi Kézilabda Klub csapata szerezte meg, edző Vlad Caba.

 

Különdíjak:

Ifjúsági sportolók:

1. Ureche Andrea – Csíkszeredai ISK, gyorskorcsolya, edző Bogyó Löffler Mária
2. Kémenes Anna – Gyergyószentmiklósi ISK, sífutás, edzők Jánosi István és Jánosi Béla

sportgala_janosi
3. Lőrincz Réka – Gyergyószentmiklósi ISK, alpesi sí, edző Balázs Lehel
4. Koncz Lehel – Csíkszeredai ISK, cselgáncs, edző Dániel Albert
5. Radvánszki Ádám – Csíkszeredai ISK, cselgáncs, edző Dániel Albert
6. Antal Botond – Csíkszeredai ISK, cselgáncs, edző Pantea Cornel
7. Benedek Levente – Csíkszeredai ISK, cselgáncs, edző Pantea Cornel
8. Kovács Krisztián – Székelyudvarhelyi ISK, birkózás, edzők Bodrogi Csaba és Katona László
9. Borsos Barna – Gyergyószentmiklósi ISK, jégkorong, edzők Farkas Csaba és Kémenes Csaba
10. Fórika Szabolcs – Gyergyószentmiklósi ISK, sífutás, edző Gyulai Adalbert

sportgala_asztal
11. Márton Enikő – Csíkszeredai ISK, sífutás, edző Gecse Izabella


Veterán sportolók:

1. Sinka Szabolcs – Csíkszeredai Sport Klub, cselgáncs
2. Szőcs László – Csíkszeredai Sport Klub, cselgáncs
3. Sándor István – Csíkszeredai Kárpátok SK, atlétika
4. Szabó József – Csíkszeredai Kárpátok SK, atlétika
5. Ráduly Róbert Kálmán – Csíkszeredai VSK, tájfutás
6. Csúcs András – Csíkszeredai VSK, tájfutás
7. Keresztes Gyula – Csíkszeredai Kárpátok SK, atlétika
8. Szász János – Csíkszeredai VSK, tájfutás
9. Szász Neli – Csíkszeredai VSK, tájfutás
10. Benő Zoltán – Csíkszeredai Gentiana SE, atlétika
11. Schulleri Frigyes – Csíkszeredai Gentiana SE, atlétika
12. Imre István – Csíkszeredai Gentiana SE, atlétika
13. Poráczki Csaba – Csíkszeredai Gentiana SE, atlétika
14. Rancz László – Csíkszeredai VSK, tájfutás
15. Csiszer Csongor – Csíkszeredai Kárpátok SK, atlétika
16. Domokos Csaba – Gyergyószárhegyi Bástya SK, motociclism
17. Spanachi Ilie – Csíkszeredai Kárpátok SK, atlétika
18. Brânzilă Igor – Csíkszeredai Sport Klub, cselgáncs
19. Illés Loránd – Csíkszeredai Sport Klub, cselgáncs
20. Szőcs László junior – Csíkszeredai Sport Klub, cselgáncs.

sportgala_veteran


Különdíj a 2015-ös évben nemzetközi versenyeken elért kiváló eredményekért:

DOBREAN DINU-PETRU, Maroshévíz, bronzérem a szófiai Skandenberg Európa-bajnokságon.


Életműdíj a sportban kifejtett tevékenységért:

a 2015-ben tragikus körülmények között elhunyt tusnádfürdői Extreme Sport Klub versenyzőjének, Pop Paulnak és a Csíkszeredai Sport Klub volt jégkorongozójának, Kósa Endrének.


Különdíj:

Gyulai Béla, a Gyergyószentmiklósi ISK sífutó edzőjének életműdíjat adományoztak nyugdíjba vonulása alkalmából.

sportgala_gyulai sportgala_gyulai1

Sérült személyek számára rendezett sportvetélkedők különdíja:

– Baricz Zoltán – Gyergyószentmiklós;
– Becze Szabolcs – Gyergyószentmiklós;
– Magyari Ernő – Gyergyószentmiklós;
– Sándor Brigitta – Gyergyószentmiklós.

Vezető: Csata Kinga
Edző: Fülöp Csaba

Értelmi sérültek számára különböző sportágakban rendezett országos sportvetélkedőt tartottak SPECIAL OLYMPICS címmel Marosvásárhelyen. Ezen a rendezvényen a gyergyószentmiklósi Napsugár az esőben Egyesület képviselte megyénket, jó eredményeket érvén el, a sportolók pedig a következők:

– Baricz Zoltán – Gyergyószentmiklós;
– Becze Szabolcs – Gyergyószentmiklós;
– Magyari Ernő – Gyergyószentmiklós;
– Sándor Brigitta – Gyergyószentmiklós.


Fair play díj, illetve a sportlétesítmények fejlesztéséért díj:

Az idei fair play díjat a csíkszeredai szurkolók kapják a sportrendezvényeken tanúsított sportszerű magatartásukért.
A sportlétesítmények fejlesztése terén elért sikerekért különdíjban részesül Tusnádfürdő és Gyergyótölgyes.


Az idén legjobb eredményt elérő felnőtt sportolók:

A felnőtt versenyzők rangsorában a 10-ik helyet két sportoló foglalja el, a kerékpáros Tămărjan Robert, az Intersport leigazoltja és a birkózó Katona Zsolt, a székelyudvarhelyi FASOK SK versenyzője. Róbert edzője id. Novák Károly, Zsolt edzői Bodrogi Csaba és Katona László.

A rangsor 9-ik helyezettje Ráduly Annamária tájfutó lett, edzője Szász János, versenyeken a Csíkszeredai VSK-t képviseli.

A rangsor 8-ik helyezettje Bardócz Richárd és Papp Róbert Flórián cselgáncsozó, edzőjük Albu Botond, mindketten a Csíkszeredai Sport Klub igazolt sportolói.

A 7-ik helyezettek a Csíkszeredai VSK tájfutói, Csúcs Klausz és Szép Zoltán, edzőjük  Csúcs András.

A 6-ik helyen a Sport Klub cselgáncsozója áll, Stoica Márk, edzője Albu Botond.

A rangsor 5-ik helyezettje a Csíkszeredai Sport Klub cselgáncsozója, Koncz Botond lett, Botond edzője Dániel Albert.

A rangsor 4-ik helyezettje Szőcs Elemér cselgáncsozó lett, ő a Csíkszeredai Sport Klub versenyzője, edzője Albu Botond.

A rangsorban a 3-ik helyezést Suciu Simion tájfutó foglalja el, Suciu a Csíkszeredai VSK versenyzője, edzője Csúcs András.

A rangsor 2-ik helyezettje Tófalvi Éva sokszoros sílövő bajnok lett. Éva a Csíkszeredai Sport Klub versenyzője, edzője Márton Simon.


A megye legjobb sportolója:

A 2015-ös év sportgáláján a legjobb versenyzőként Novák Károly Eduárd kerékpározót díjazták. Ede a csíkszeredai Intersport SK versenyzője, edzője id. Novák Károly.


A legnépszerűbb sportolók a Hargita Népe napilap segítségével a lakosság körében végzett közvélemény-kutatás alapján:

Felnőtt sportoló: Papp Róbert Flórián (cselgáncs, Csíkszeredai Sportklub)

Ifjúsági fiú sportoló: Koncz Lehel (cselgáncs, Csíkszeredai ISK).

Ifjúsági lány sportoló: Kenéz Zselyke (műkorcsolya, Csíkszeredai ISK).

Felnőtt csapat: Csíkszeredai Sportklub U23 (cselgáncs).

Ifjúsági csapat: Csíkszeredai Sportklub U21 (cselgáncs).

(Fotók: HMT sajtószolgálata + facebook/janos.molnar )

Kérem ossza meg ismerőseivel: