Díjazták Hargita megye legkiválóbb sportolóit

Sportstratégia készül az elkövetkező évtizedre

 Hargita Megye Tanácsának 2020-2030-as időszakra vonatkozó sportstratégiáját kell elkészítsük az elkövetkező év folyamán – erről beszélt köszöntőjében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a megye sportolóinak szervezett év végi gálán.

A Hargita megyei sportgálán, a díjak átadását követően a megyeelnök kéréssel fordult a szakszövetségekhez, jelen lévő sportolókhoz és edzőkhöz, hogy segítsenek abban, hogy egy olyan jövőképet képzeljenek el, amelyben a sportolók is megtalálják helyüket.

– Ha van egy jövőkép legalább tíz évre előre vetítve, akkor ahhoz tudnak önök is igazodni és a polgármesterekkel együtt tudunk közösen gondolkodni. Legalább 2030-ig kéne tervezzünk! Most már lassan kell jöjjenek a sportberuházások, azok a fejlesztések, amelyek az egészséges életmódot, és az itthoni jobb körülményeket tudják biztosítani mindenki számára. Ebben várjuk a partnerséget, és a jó észrevételeket, javaslatokat! – fogalmazott Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Sportgala (3)

Hargita Megye Tanácsa 2010-2020-as időszakra készült sportstratégiája itt érhető el.

Idén a Hargita Megyei Sportgálát december 22-én, szombaton délelőtt tartották Csíkszeredában, díjazva Hargita megye legkiválóbb sportolóit. A Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, valamint Hargita Megye Tanácsa által szervezett rendezvényen elismerték az egyéni és a csoportos eredményeket, az Ifjúság Éve jegyében kiemelt figyelmet szentelve az ifjúsági sportolók sikereire. Az ifjúsági sportolók közül Márton Enikő sílövő és Fórika Szabolcs sífutó bizonyult a legjobbnak.

Az eseményen a 2018-os év legjobb sportolóit és csapatait díjazták. A megye legjobb sportolója kitüntetést idén a tavasszal visszavonult Tófalvi Éva sílövő vehette át, aki egyben életműdíjat is kapott, akárcsak Gyulai Béla. A fair play-díjat idén Csíkszereda és Csíkkarcfalva érdemelte ki. Mellékeltük a díjazottak teljes listáját.

Az eseményről készült videó itt nézhető vissza:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/324777611708952/


A díjazottak teljes listája:

sportgala dijazottak

Kérem ossza meg ismerőseivel: