Díjmentes képzések a székelyudvarhelyi Civitas Alapítványnál

A Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért díjmentes képzéseket szervez Projektmenedzsment és Vállalkozói képességek fejlesztése témakörökben a „Hagyományokon Alapuló Vidéki Szociális Vállalkozások Hálózata (RESoRT)” elnevezésű projekt keretében.

A projekt főpályázója a Drobeta Turnu Severin-i székhelyű ARCS egyesület, partnerek: a Civitas Alapítvány kolozsvári fiókszervezete, a temesvári Vidéki Tanácsadó Központ (CAR), a Craiova-i CRONO Egyesület, a Iasi-i Közösségi Közvetítő és Biztonsági Központ Alapítvány (CMSC), az udvarhelyi Civitas Alapítvány, valamint a Giurgita-i (Dolj megye) Rudezis Egyesület. Az Európai Szociális Alapból a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program által társtámogatott projekt, melynek jelmondata: Fejleszd az embert!

A képzés célcsoportját a közép-romániai fejlesztési régió szociális gazdaságaiban tevékenykedő menedzserek, szociális szakemberek, oktatók alkotják. Ugyanakkor a képzésen részt vehetnek olyan civil szervezetek alkalmazottai/képviselői is, melyek szociális gazdasági tevékenységet végeznek, vagy a jövőben szándékukban van ilyen tevékenységet indítani.

A képzés egy elméleti és egy gyakorlati részből áll. A képzés záróvizsgával ér véget, a sikeresen vizsgázók pedig az Országos Képesítési Ügynökség (ANC) által elismert diplomában részesülnek.

A székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány célcsoportjának összetétele a következő:

Kategória Személyek száma
Menedzser gazdasági vállalkozásban 15
Szakember szociális vállalkozásban 25
Oktató szociális gazdaságban 10

Helyek száma – 50 személy (25 de személy/képzés)

A képzések helyszíne a Zetavár Panzió (Zeteváralja – 200/B sz.), időpontja:

Vállalkozói képességek fejlesztése – 2015. június 15-18.

Projektmenedzsment – 2015. október

Beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

  • Beiratkozási lap (letölthető itt), keltezve és aláírva (kérjük elküldeni szkennelt változatban, majd az eredeti dokumentumot el kell hozni a képzésre);
  • Személyi igazolvány másolata;
  • Keresztlevél másolata;
  • Házasságlevél/bírósági végzés másolata (névváltozás esetén);
  • Orvosi igazolás („apt pentru curs” megjegyzéssel);
  • Végzettséget igazoló dokumentum másolata (utolsó tanulmányi diploma másolata): érettségi, egyetemi diploma, stb. (az iratkozáshoz szükséges minimális végzettség: a vállalkozásfejlesztés kurzus esetén érettségi, a projektmenedzser képzés esetén egyetem, sikeres záróvizsgával).

A célcsoporthoz való tartozás igazolására szükséges dokumentumok:

Gazdasági vállalkozásban tevékenykedő menedzserek esetén: igazolás arról, hogy a jelentkező a civil szervezetben (egyesület/alapítvány/egyházközség) vezető funkciót tölt be, vagy tagja az igazgató tanácsnak, illetve valamelyik osztály vezetője; szövetkezet, önsegélyező pénztár, nyugdíjas szervezet, szakszervezet, az igazgatótanács tagja, vagy olyan gazdasági társaság adminisztrátora, amely szociális tevékenységet végez.

Szociális vállalkozásban tevékenykedő szakemberek esetében: igazolás arról, hogy a jelentkező a civil szervezetben (egyesület/alapítvány/egyházközség), szövetkezetben, önsegélyező pénztárban, nyugdíjas szervezetben, szakszervezetben szociális tevékenységet végez.

Szociális gazdaságban tevékenykedő oktatók esetén: oktatói végzettséget igazoló diploma másolata; igazolás arról, hogy a jelentkező részt vett legalább egy szociális jellegű képzésben, amely szociálisan hátrányos helyzetben levő személyeknek szólt.

A dokumentumokat  2015. június 8-ig kérjük elküldeni az office.udv@civitas.ro címre

További információk:

  • A képzés ingyenes.
  • A szervezők biztosítják a szállítás költségeit, a szállást, étkezést a képzés időtartama alatt.
  • A záróvizsga a Civitas Alapítvány székhelyén lesz megtartva (Székelyudvarhely, Solymossy út, 29). A vizsga napján az útiköltséget nem térítjük meg.

Kapcsolattartó személy:

Bákai Magdolna

Projektasszisztens

E-mail: office.udv@civitas.ro

Telefon: 0266-218.481, 0740-230309

Kérem ossza meg ismerőseivel: