Díszpolgári cím és Pro Urbe-díj 2018

Az önkormányzat idén is a lakók javaslatait várja

A városvezetés évente elismerésben részesíti azokat az állampolgárokat, akik a közösségért, a városért példaértékű, értékteremtő tevékenységet folytatnak.

Díszpolgári címet évente egy személy számára adományoz a városvezetés. A kitüntetést olyan személyek vehetik át, akik jelentős mértékben hozzájárultak a város gazdasági, kulturális, tudományos, természetvédelmi, sport terén való fejlődéséhez vagy emberségben, jótékonyságban példamutatóak a közösség számára, legyenek akár hazai, akár külhoni állampolgárok.

Pro Urbe-díj hasonlóképp olyan személynek adományozható,  aki a város fejlődéséhez kiemelkedő mértékben hozzájárult.

Mindkét címre javaslatokat tehet bármely gyergyószentmiklósi lakos. A jelöléshez szükséges dokumentumok a következők: a jelölt személy életrajza és fényképe, illetve a címre jelölni kívánt személyt támogató, legalább ötven lakos aláírását tartalmazó táblázat (a következő adatokkal: név, lakcím, foglalkozás, aláírás formátumban). A támogatási ív (kötelező formátum) átvehető a városháza székhelyének ügyfélfogadójában.

Mindkét cím post mortem is odaítélhető.

Az összeállított javaslatcsomagok leadási határideje: 2018. november 23., 14 óra.

Az iktatást követően szakbizottságok véleményezik a jelölt személyek tevékenységét, a döntés eredménye pedig a városnapok alkalmával, a dísztanácsülés keretén belül kerül nyilvánosság elé. A rangos elismerések ekkor kerülnek átadásra.

A város fejlődéséért végzett kiemelkedő tevékenység jutalma előjogokkal is jár a 2010/11-es Tanácshatározat értelmében; többek között a helyi kulturális és sportrendezvényeken való díjmentes részvétel, a helyi közszállítás és parkolók ingyenes igénybevétele.

Idén is a lakók javaslatai alapján dől el, hogy kik érdemelték ki tevékenységükkel e különleges elismeréseket. Javaslataikat a jelzett határidőig várjuk!

Kérem ossza meg ismerőseivel: