Dísztanácsülés

Díjak és elismerések

Annak ellenére, hogy a városi önkormányzat az idén is javaslatokat várt a Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Díszpolgára címre és a Pro Urbe díjra, a képviselő-testület az idén sem a címre, sem a díjra nem talált érdemes személyt, így a pénteken tartott dísztanácsülésen ezekben a kategóriákban nem osztottak kitüntetéseket.

Viszont Önkormányzati Elismerésben részesült a kerek évfordulót ünneplő 25 éves Figura Stúdió Színház, a 20 éves Szent Miklós Kamaraegyüttes és a 25 éves Domokos Pál Péter Dalkör Női Kórus. Ugyancsak Önkormányzati Elismerésben részesült a Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub és igazgatója, Jánosi Béla.

IMG_1343

Iskolánként egy-egy pedagógus kaphatott életműdíjat Kimagasló Pedagógusi Tevékenységért. A Salamon Ernő Gimnáziumból Drentea Istók Erzsébet, a Fogarasy Mihály Műszaki Szakközépiskolából Balázs Kercsó István, a Fogarasy Mihály Általános Iskolából Ambrus Mária, a Vaskertes Iskolából Lázár Mária, a Kós Károly iskolából pedig Lukács Éva-Izabella részesült az elismerésben.

IMG_1420

Kimagasló Orvosi Tevékenységért Dr. Aszalos Albert infektológus főorvos és Nagy Ibolya asszisztens részesült életműdíjban.

A svájci Josef és Silvia Zihlmann a képviselő-testülettől a Felelős Állattartás Tiszteletbeli Nagykövetei címet kapták a városunkban a kóbor kutya probléma javításáért befektetett munkájuk elismeréseként. Díjban részesültek Békés testvérváros küldöttségéből a Hegyesi, Paulcsik és Öreg családok, akik már több éve rendszeresen szerveznek jótékonysági megmozdulásokat gyergyószentmiklósi rászorulók megsegítésére.

IMG_1489

A díjakat Nagy Zoltán alpolgármester és Simon Katalin ülésvezető adták át.

(Fotók: Szász Adorján)

Kérem ossza meg ismerőseivel: