Dísztanácsülés

Díjak és elismerések

Ezúttal is a Szent Miklós Napok kiemelt programpontjaként szerepelt a Dísztanácsülés, ahol ebben az évben is számos elismerés gazdára talált.

Gyergyószentmiklós díszpolgára 2019-ben, Kisné Portik Irén
Gyergyószentmiklós Pro Urbe-díjasa 2019-ben Dezső László

disztanacs2

disztanacs3

Ezúttal is köszöntöttük a nyugalmazott pedagógusainkat:

A Vaskertes Általános Iskola javaslatára Borsos Enikő, a Fogarasy Mihály Általános Iskola javaslatára Szilágyi Mária, a Salamon Ernő Gimnázium ajánlására Nap László, a Fogarasy Mihály Műszaki Líceum részéről Csata Zsuzsánna, míg a Sfântu Nicolae Líceum javaslatára pedig Baricz Ana részesült elismerésben.

Egészségügyi Életmű-díjban részesült dr. Décse-Csorja István nyugalmazott sebész szakorvos, illetve Burján Margit nyugalmazott egészségügyi asszisztens.

Az idei év Karancsi Sándor- díjas művésze, Baricz Dezső festőművész.

Életmű-díjat kapott Bíró Sándor nyugalmazott református lelkipásztor.

Alakulásának 35. Jubileuma alkalmából, valamint az elmúlt években tanúsított értékteremtő és közösségépítő tevékenységéért Kiemelt Önkormányzati Elismerésben részesítette a Figura Stúdió Színházat.

Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata tisztelete és nagyrabecsülése jeléül,
az EMI-tábor fennállásának 15. Jubileuma alkalmából, valamint az elmúlt 15 évben tanúsított értékteremtő és közösségépítő tevékenységéért Kiemelt Önkormányzati Elismerésben részesítette a szervezőket.

disztanacs1

Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata tisztelete és nagyrabecsülése jeléül, 50. Jubileuma alkalmából, valamint az elmúlt két évtizedben tanúsított értékteremtő és közösségépítő tevékenységéért Kiemelt Önkormányzati Elismerésben részesítette a Fogarasy Mihály Általános Iskolát.

Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata tisztelete és nagyrabecsülése jeléül,
65. Jubileuma alkalmából, valamint az elmúlt évtizedekben tanúsított értékteremtő és közösségépítő tevékenységéért Kiemelt Önkormányzati Elismerésben részesítette a Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklubot.

Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata tisztelete és nagyrabecsülése jeléül,
újraalakulásának 25. Jubileuma alkalmából, valamint az elmúlt években tanúsított értékteremtő és közösségépítő tevékenységéért Kiemelt Önkormányzati Elismerésben részesítette a Gyergyószentmiklósi Kolping Családot.

Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata tisztelete és nagyrabecsülése jeléül, a gyergyói jégkorong 70. Jubileuma alkalmából, Kiemelt Önkormányzati Elismerésben részesítette az Gyergyói Hoki Klubot.

Kiemelt zenei elismerésben részesült a Rafters, illetve a Teddy Queen együttes.

Gyergyószentmiklós és Cegléd Város közötti 25. éve fennálló testvérkapcsolatot egy oklevéllel erősítettük meg, amelyet Földi László országgyűlési képviselő vett át.

Kiemelt Önkormányzati Elismerésben részesült Izsó Gábor, aki 12 éven keresztül volt Békés Város polgármestere, és aki melegszívűségével, őszinte baráti- és szentmiklósi lelkülettel gondját viselte a két város vezetősége és közössége jó együttműködésének.

Somorjai barátaink ebben az évben is nagylelkű adományokkal érkeztek, amelyet a Hóvirág Néptáncegyüttes kapott.

disztanacs4

Köszönjük az ünnepi hangulat megteremtését György Lászlónak, Korpos Szabolcsnak, a Salamon Ernő Gimnázium kórusának, valamint a Step Dance Sportklubnak.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Kérem ossza meg ismerőseivel: