A Dobj egy macit vagy egy csokit! akció ajándékai

Gyermekek arcára csaltak mosolyt

    A kupadöntőre meghirdetett Dobj egy macit vagy egy csokit! akció ajándékait vittük szerdán olyan gyermekekhez, akiknek valamilyen okból nem adatik meg, hogy családi körben, felhőtlen ünnepi hangulatban tölthessék a karácsonyt.
    A szárhegyi Kájoni János gyermekvédelmi központ, gyergyószentmiklósi Szent Anna gyermekotthon és a Szivárvány gyermekotthon lakói mellett a hajléktalanszálláson élő gyermekek részesültek a jégkorong kupadöntőn bedobált játékokból és édességekből. Emellett az akció szervezői gondoltak azokra a kicsikre is, akik ezeket a napokat a kórház gyermekosztályán kénytelenek tölteni betegségek miatt.
   A szerdai ajándékozás során közel kétszáz gyermeket sikerült megörvendeztetni köszönhetően azoknak a jólelkű jégkorongkedvelőknek, akik a felhívásra plüssjátékokat vagy csokoládét dobáltak be a jégre a döntő első góljánál.
    Ezzel azonban nem zárult le jótékony megmozdulás. Vasárnap este ugyanis 537 plüssjátékot, 170 tábla csokit és több mint tíz kilónyi kisebb méretű házicsokit, szaloncukrot és egyéb csokit gyűjtöttek össze a kishokisok a pálya jegéről. A megmaradt ajándékok átadására a vakáció után kerül sor, hiszen most nincsenek a gyermekek óvodákban, iskolákban.

    A szerdai ajándékozásban Basilidesz Tibor és Daradics Csaba, a Progym két játékosa, valamint Demeter Róbert játékvezető asszisztens és Gergely Imre szurkoló vállaltak szerepet.
Számos gyermeket meglepett a jégkorongozók látogatása, többen meg is ígérték, hogy ők is hokisták lesznek. S biztosan el fognak menni a Progym mérkőzéseire is szurkolni.

maci_csoki4 maci_csoki1

maci_csoki3 maci_csoki2

Kérem ossza meg ismerőseivel: