Dobribán Melinda: Afrodiziac

Kiállításmegnyitó Gyergyószentmiklóson

Időpont és helyszín: 2019. május 23., csütörtök 18 óra művelődési ház Karancsi Sándor terem


Dobribán Melinda egy Kolozsváron élő, Gyergyószentmiklósról elszármazott szobrásznő. Jelenleg doktori tanulmányait végzi vizuális művészetek témakörben. Szeret nem szokványos anyagokat használni munkáiban, felhasználva különböző anyagokat, formákat és színeket. Munkássága kiterjed a műemlékek, bronz szobrok restaurálásán keresztül az ékszerkészítésen át a grafikus tervezésig és fotózásig.

Az Afrodiziákum projektje egy összeférhetetlen anyagokkal való kísérletsorozatból ered. A darabok szexualitása is egy ilyen anyagkeveredésnek köszönhető. Ezek pedig a poliuretán hab és a női harisnya. Ezen anyagok találkozása meglepő eredményt hozott, ami a nőiséget új, mindenképpen erotikus, de mégis finom és ironikus módon ábrázolja.

A harisnya egy erős szimbóluma a nőiességnek, szexualitást képvisel, mivel kihangsúlyozza a lábak és bokák formáját. Melinda nem titkolt szándéka ironikus, sőt groteszk helyzetek provokálása, így az alkotott női alakzatok némelyike visszataszító hatást kelthet a hab és harisnya szokatlan kombinációjából.

A kiállítás 16 éven felülieknek ajánlott.

A belépés ingyenes.

Várunk mindenkit szeretettel a művelődési ház Karancsi Sándor termébe.

Kérem ossza meg ismerőseivel: