Dongó és Ségercz Feri Bartók és Kodály nyomában

Bartók és Kodály eredeti népdalfeldolgozásai dudán, furulyán és tárogatón

nepzene_koncertKodály Zoltán zeneszerző születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából a hangszeres népzene kiváló muzsikusai, Szokolay Dongó Balázs és Ségercz Ferenc adnak koncertet 2017. március 8-án, szerdán este hét órától a gyergyószentmiklósi művelődési ház stúdiótermében.

Előadók:
Szokolay Dongó Balázs (Magyarország) – pásztorfurulya, tárogató, szaxofon, duda
Ségercz Ferenc (Sepsiszentgyörgy) – pásztorfurulya, bolgár kaval, szaxofon

Közreműködnek:
Ticusan János – kobza, gitár
Vitályos Lehel – nagybőgő


A népzenei koncertről bővebben

Bartók és Kodály eredeti népdalfeldolgozásait dudán, furulyán és tárogatón szólaltatják meg egyedi feldolgozásban és előadásmódban. Közreműködnek az Égvilág zenekar muzsikusai: Ticusan János kobzán és gitáron valamint Vitályos Lehel nagybőgőn.

Ségercz Ferenc Erdélyben jól ismert népzenész, Szokolay Dongó Balázs nemzetközileg is elismert népi hagszeres szólista. Legújabb műsoraiban Bartók és Kodály eredeti népdalfeldolgozásait adja elő, folyamatos kutatómunkájának gyűjtéseit. A koncert egyediségét továbbá az is fokozza, hogy Dongó dudán is megszólaltatja a székely népdalokat. Kodály ugyan nem talált már Erdélyben magyar dudát gyűjtőkörútja során, de a korabeli feljegyzésekből tudjuk, hogy Bethlen Gábor fejedelmi udvarában három dudás is volt. Dongó eredményes kísérletet tesz a régen használt hangszer visszacserkészésére az erdélyi népzenébe.


A belépőjegy ára 10 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 7 lej. Jegyek elővételben a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában válthatók munkanapokon 9 órától 16 óráig. Jegyrendelés a 0266/361.992-es illetve a 0787/755.294-es telefonszámon.

Kérem ossza meg ismerőseivel: