Dr. habil. Szepessy Béla kiállítása Gyergyószárhegyen

Május 5-én, pénteken 18:00 órai kezdettel a Cika-teremben

Szepessy Béla 1960-ban született Nyíregyházán. Szülővárosában érettségizett 1978-ban, matematika tagozaton, ezzel párhuzamosan Berecz András festőművész szakkörébe járt. 1983-ban szerzi meg a földrajz-rajzszakos diplomát. 1989-ben nyer felvételt a Magyar Képzőművészeti Főiskolára, 1993-ban diplomázott, mint művészi rajz, ábrázoló geometria és művészettörténet szakos tanár.

szepessy_kiallitas1976 óta szerepel kiállításokon. 1990-től tagja a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának. 1991-től a Magyar Köztársaság Művészeti Alapjának. 1992-ben vették fel a Magyar Képző- és Iparművészek szövetségébe. Tagja a Magyar Grafikusművészek Szövetségének, a Pedagógusképző Főiskolák Vizuális Nevelési Kollégiumának, a Magyar Rektori Konferencia Pedagógusképző Szakbizottságának, a Magyar Rektori Konferencia Művészképző Szakbizottságának.

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének Országos Választmányi tagja, ahol a megyei képző- és iparművészek érdekeit igyekszik képviselni. Tagja a MAOE segélyezési bizottságának, művészeti vezetője a Nyíregyházi Nemzetközi Fametsző Művésztelepnek.

A képzőművészettel megszakítás nélkül hivatásszerűen foglalkozik, fő szakterülete a magasnyomású grafika és a tervező grafika, számítógépes grafika, de foglakozik a festészet és plasztika szinte minden területével.

2009.: Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskola. Doktori szigorlat: 2009 április 24. Summa cum laude.
2002 óta rendszeres meghívottja a Szárhegyi Alkotóközpontnak, 2008-ban társalapítója a Hagyományos Szárhegyi Grafika Művésztelepnek.

Kérem ossza meg ismerőseivel: