Dürrenmatt: Fizikusok

Október 10-én és október 11-én

Október 10., szombat este 7 óra – érvényes a SZANDROSZ bérlet
Október 11., vasárnap este 7 óra – érvényes a AGAMEMNÓN bérlet

Helyszín: Figura Stúdió Színház, stúdióelőadás a nagyszínpadon

Jegyek a fennmaradó helyek függvényében kaphatók. Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. 5 fős csoport esetén a jegyek ára kedvezményesen 12 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej. Csoportkezdvezmény csak az elővételben megváltott jegyekre érvényes.
Jegyek válthatók munkanapokon 8 és 16 óra közt a Figura jegyirodájában, vagy előadás előtt a helyszínen.
Telefonos helyfoglalás munkanapokon 10 és 16 óra közt a 0752-227-011-es telefonszámon.


FRIEDRICH DÜRRENMATT

FIZIKUSOK

Fordította: UNGVÁRI TAMÁS

Játsszák:
BARTHA BORÓKA, BOROS MÁRIA, DÁVID PÉTER m. v., FARAGÓ ZÉNÓ,
D. GULÁCSI ZSUZSANNA m. v., KOLOZSI BORSOS GÁBOR, MÁTHÉ ANNAMÁRIA,
MOȘU NORBERT-LÁSZLÓ, TAMÁS BOGLÁR, VAJDA GYÖNGYVÉR

Díszletervező: TENKEI TIBOR
Jelmezervező: BOCSKAI GYOPÁR
Munkatárs: TÖRÖK RÉKA

RENDEZŐ: ALBU ISTVÁN

A darab helyszíne egy festői nyugalmú luxusklinika, egy magán-elmegyógyintézet, ahol milliomosok pihenhetik ki a század fáradalmait. A klinika nyugalmát azonban váratlanul néhány bizarr gyilkosság kavarja fel. A klinika vendégei közül hárman régi bentlakónak számítanak. A személyzet is csak képzelt nevükön: Newtonként, Einsteinként és Möbiusként ismeri azt a három tudóst, akik valamilyen ismeretlen okból már évek óta az intézet lakói. Körülöttük fonódnak egy olyan furcsa bűnügy szálai, ami Dürrenmatt darabjának kiindulópontja lesz. Ebből a nyomozásból indul Dürrenmatt komédiája, s szövi helyzeteit egy olyan történetté, melynek középpontjában a XX. század egyik fontos kérdése: az egyén felelőssége áll.

Felelősek vagyunk-e a világért, ami cselekedeteink, korszakalkotó felfedezéseink nyomán folyamatosan változik köröttünk? Mit kezdjen az emberiség egy találmánnyal, ami egyszerre képes gyökeresen megváltoztatni a világot, miközben bárki számára lehetővé teszi, hogy egyetlen mozdulattal elpusztítsa azt? Felelős-e a tudós azért a tudásért, ami értelmének, gondolkodásának köszönhetően birtokába jut? – többek közett ezen kérdéseket veti fel a Figura legújabb előadása.

Az előadás rendezője Albu István, akinek nevét Az arab éjszaka és a De mi lett a nővel? c. előadások kapcsán ismerhette meg a közönség.

fizikusok

Kérem ossza meg ismerőseivel: