Dušan Kapusta újra Gyergyóban

Régi-új edző a Progymnál

A bajnokságban rájátszásba, a Románia Kupában döntőbe vinni a csapatot – ez a két elvárás Dušan Kapusta edzőtől a Progymnál. Kapusta nem Farkas Csaba helyét veszi át, a két edző közösen vezeti majd az együttest. Az új edzővel a szezon végéig kötött szerződést a Progym.
Dušan Kapustát nem kell bemutatni Gyergyóban. Volt ő már a Progym edzője, akkor, amikor a MOL Ligában játszott a csapat. Volt ő magyar bajnok a Dunaújvárossal, de Magyarország és Románia szövetségi kapitánya is. Az elmúlt szezonban a szlovákiai második ligát nyerte meg a HC Detva csapatának edzőjeként, sportigazgatóként.
„Mindenképpen szükségét láttuk megerősíteni a csapat szakmai vezetését. Nem keresgéltünk sokat. Hazai edzőben nem gondolkodtunk, külföldi, számunkra ismeretlen szakember pedig nem biztos, hogy teljesíteni tudta volna az elvárásainkat. Dušánt ismerjük, úgy gondoljuk, vele nem vállalunk kockázatot, megbízhatunk szakértelmében, munkájában” – jelentette ki Kopacz Zoltán klubelnök.
Farkas Csaba szakértelmét, edzői képességeit senki nem vitatja, ő egy olyan szakember, aki meghatározó a gyergyószentmiklósi jégkorongban, és az országban is alig akad hasonló. Az is tény, hogy erőn felül igyekszik teljesíteni a jó eredmények eléréséért. A gond az, azonban, hogy az utánpótlás-nevelés irányítójaként, és a Progym edzőjeként egyszerre senki nem tudná azt a száz százalékot nyújtani, amit mindkét feladat egyenként is megkövetelne. Ezt pedig az utánpótlás és a felnőtt jégkorong is megsínyli. Dušan Kapusta érkezésével azonban ezek a terhek megoszlanak, és mindkét szinten eredményesebb, jobban fejlődő tud lenni a gyergyói jégkorong – közli a vezetőség.
Kopacz elmondta, hétfőn hosszú és mély beszélgetésre került sor a játékosok és a vezetőség között, felvetődtek sérelmek, amelyek visszahúzó erőt jelentenek az öltözőben. Most ezeknek nem lesz tovább értelme, az új edzőnél mindenki tiszta lappal indul, s mindenki azt a játéklehetőséget kapja meg, és abban a sorban játszhat, amire képességei alapján valóban jogosult.

Kérem ossza meg ismerőseivel: