Édes Anna

Gyergyóditróban és Gyergyócsomafalván

A Csíki Játékszín október 10-én, szombaton 19 órai kezdettel Kosztolányi Dezső Édes Anna című regényének színpadi adaptációját játssza Gyergyóditróban, Lendvai Zoltán rendezésében. Az előadásra érvényes a Kőrösi Csoma Sándor bérlet.
A csíki társulat október 11-én, vasárnap 19 órától a gyergyócsomafalvi közönségnek játssza az előadást, amelyre érvényes a Borsos Miklós bérlet.

Az előadás előtt a helyszínen jegyek is vásárolhatók, felnőtteknek 15 lejes, diákoknak és nyugdíjasoknak 9 lejes áron.

A gyergyóditrói és gyergyócsomafalvi kiszállásokat Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ támogatja, a Színház Hargita Megyének című program keretén belül.


KOSZTOLÁNYI DEZSŐ

ÉDES ANNA

regény a színpadon

Szereplők:
Édes Anna: CZIKÓ JULIÁNNA
Vízy Kornél: VERESS ALBERT
Vízyné, Angéla: BARTALIS GABRIELLA
Patikárius János: BENDE SÁNDOR
Narrátor: KERESZTES SZABOLCS
Valamint több szerepben: BILIBÓK ATTILA, DÁLNOKY CSILLA, FEKETE BERNADETTA, LŐRINCZ ANDRÁS ERNŐ,
MAJOROS ERIKA ROZÁLIA / BOKOR ANDREA, PAP TIBOR, PUSKÁS LÁSZLÓ, RÁDULY BEÁTA / SZABÓ ENIKŐ,
VASS CSABA, ZSIGMOND ÉVA BEÁTA

Koreográfus: BÓBIS LÁSZLÓ
Díszlet/jelmeztervező: SÁNTHA BORCSA

Színpadra alkalmazta és rendezte: LENDVAI ZOLTÁN

100 éve tört ki az első világháború, melynek következményei élesen hatnak Kosztolányi szereplőire. A háború befejeztével, a forradalmi fellángolások után a társadalom megpróbál visszarendeződni régi hierarchiájába. Minden rendszerváltással együtt jár az eljövendő korszaktól való szorongás, de a rend és biztonság helyreállásának reménye is. Az emberek szenvedélyesebben vetik bele magukat mindennapjaikba, kétségbeesetten törekszenek arra, hogy újra fontossá tegyék életüket. Az 1920-as években élettelibb a zene, rövidebbek a ruhák, Budapest leggazdagabb és legelhanyagoltabb kerületei méterekre vannak egymástól, párhuzamos valóságok abszurd találkozásai jellemzik az új világot.
A vörös terror elől rejtőzködő Vízyék a Tanácsköztársaság bukása után fellélegezhetnek, sőt, a családfő komoly politikai karrier elé nézhet. A gyermekét gyászoló, megcsalt és elhanyagolt feleség kiutat keres feszültségeiből. Minden erejével új szolgálót akar találni, mígnem egy nap Anna megérkezik krisztinavárosi lakásukba.

edes_anna1

 

Kérem ossza meg ismerőseivel: