Edzőváltás a Progymnál

Ruszlan Boriszenko a csapat új edzője

Mára hivatalossá vált, hogy a Progym vezetősége menesztette a dán-svéd kettős állampolgár Jörgen Kryger Andersen vezetőedzőt – Kopacz Zoltán klubelnök a ma délelőtti sajtótájékoztatón elmondta, nem emberileg voltak gondok a trénerrel, sokkal inkább a szakmaiságát illetően merültek fel kérdések. A klubvezetés az ukrán hátvédet, Ruszlan Boriszenkót nevezte ki a csapat edzőjének, így a mai tréninget már ő vezényelte.

Vannak helyzetek, amelyeket nem szívesen lép meg az ember, a körülmények azonban rákényszerítik – kezdte mondandóját Kopacz Zoltán, kifejtve, a skandináv szakember próbálta jól kezelni a különböző szituációkat, az utóbbi időben azonban elveszítette az öltözőt, ugyanakkor többen, köztük a vezetés is megkérdőjelezte a szakmaiságát. „Látták a játékosok és láttuk mi is, hogy bizonyos dolgok egyre szervezetlenebbek, így lépni kellett” – fogalmazott.

Máris megvan Jörgen Kryger Andersen utódja, csapatunk edzéseit ugyanis az eddig hátvédmunkát végző Ruszlan Boriszenko vezényli. Kopacz elmondta, véleményük szerint – a jelenlegi helyzetben – ez bizonyult a legjobb döntésnek, ugyanakkor a játékosok is pozitívan fogadták a váltást. Hozzátette, személy szerint nem boldog a helyzettől, mivel mindenki azt szerette volna, hogy az idény elején egy jó szakember legyen a kispadon.

„Ezt a döntést hozta a vezetés, és aki nem tudja elfogadni, az előtt nyitva áll az ajtó” – jegyezte meg, majd hozzátette: bízik benne, hogy a játékosok és a szurkolók is adnak egy kis időt az új helyzetnek, mivel a klub továbbra is ragaszkodik a célkitűzéseihez, azaz a döntőbejutáshoz mindkét sorozatban (bajnokság és Románia Kupa – a szerk.).

Pavel Boriszenko marad a Progymnál

pavelborisz13

Boriszenko a Progym játékosa marad

Több pletyka is terjengett az elmúlt időszakban arról, hogy Pavel Boriszenko – akinek a szezon végéig van szerződése a Progymmal – a Csíkszeredai Sportklubhoz igazol. A klubelnök ezzel kapcsolatban közölte, a Sportklub valóban egy tisztességes ajánlatot tett a játékosért, hosszas beszélgetések és számolgatások után azonban a vezetőség úgy döntött, hogy Boriszenko a Progym játékosa marad.

Kopacz Zoltán a szurkolók közötti pletykákról is beszélt – mint hangsúlyozta, ezek nem tesznek jót a csapatnak. „Ameddig nincs konkrétum, lehetőleg ne osszuk az észt, mivel ez hatással van az öltözőre” – fogalmazott.

A címfotón Ruszlan Boriszenko

Kérem ossza meg ismerőseivel: