Egy asztalhoz ültek a felek

A városvezetés kezdeményezésére február 15-én délben a városházán valamivel több, mint két órán át tartó kerekasztal-beszélgetés zajlott a VSK Gyergyó és a hozzá tartozó sportintézmények között kialakult viszony kapcsán.

A beszélgetés az elmúlt időszakban összegyűlt feszültségek feloldására, a sportegyesületek és a VSK együttműködési kereteinek pontosítására irányult. Számos részletkérdésre helyben megoldás született, így például a világítórendszer használata, a szabadkorcsolyázásra való belépés esetében is. Bebizonyosodott, számos esetben kommunikációs problémákból keletkeztek kisebb sérelmek, majd növekvő feszültségek, de amennyiben az érintett felek hajlandóak ezeket átbeszélni – konstruktív irányba lehet továbblépni.

„A kerekasztal erejében hiszünk, abban, hogy a problémákat a felek jelenlétében meg kell beszélni és közösen keresni megoldásokat; hasztalan üzengetünk egymásnak a sajtón keresztül. Egy asztalhoz ült szimbolikusan a hoki, a foci, a VSK és a városvezetés és visszafogott hangnemben sok mindent átbeszéltünk. Egyetértettünk abban, hogy mind a sportegyesületeknek, mind pedig a VSK-nak egyazon célja van: a gyergyószentmiklósi sportélet megszervezése és közösségkovácsolás. Megítélésünk szerint nélkülözhetetlenek mindazok, akik több tíz éven át időt és energiát áldoztak a gyergyószentmiklósi sportra – szülői közösség, önkéntesek, sportközpontú civil szervezetek. Ehhez egy problémamegoldó attitűddel rendelkező, egészséges szemléletű menedzsment kell – és fejlődő pályán haladhat tovább a sportélet.” – fogalmazott Nagy Zoltán alpolgármester, a találkozót követően.

A városvezetés szándéka, hogy legkésőbb március elején egy visszacsatoló beszélgetésre is sor kerüljön, amelyen áttekintik, hogy mennyire léptek életbe, és működőképesek-e a ma megfogalmazott megoldás-javaslatok.

Kérem ossza meg ismerőseivel: