Egyetlen – Színházi merénylet egy testre

Máthé Annamária egyéni előadása

Az évad ötödik bemutatójára készül a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, Máthé Annamária Egyetlen című egyéni előadását Györfi Csaba – a Nagyvárad Táncegyüttes koregráfusa – jegyzi rendező-koreográfusként. A bemutatóra május 26-án, péntek este 7 órától kerül sor a Figura stúdiótermében. A produkció a bemutatót követően május 28-án, vasárnap este 7 órától is megtekinthető.

Egyetlen: az a szó, amiben elfér egy élet. Minden, ami volt és lesz, ott van egyetlen pillanatban, egyetlen jó-rossz döntésben, egyetlen szerelemben, egyetlen lélegzetben, egyetlen… Kár lenne nem észrevenni, hogy minden ember kivételes. Kár lenne nem észrevenni: egyetlenek vagyunk.

egyetlen1

Ebből a felismerésből indult a próbafolyamat, azzal a szándékkal, hogy ami létrejön, az személyes és önazonos lehessen.  Az előadás a nőiség különböző szerepköreit vizsgálja néha kritikusan, néha csak elmesélve, megidézve vagy éppenséggel megélve.

Színházi merénylet egy testre – az alkotók azért is választották ezt az alcímet az előadásnak, mert a téma adott esetben maga a színész, aki saját életéből és tapasztalataiból is idéz pillanatokat, múltat, vágyálmokat, vagy akár csak hallott dolgokat. Mindezt azért, hogy végül eljuthasson a saját igazi hangjáig, a belső csendig és addig a mozdulatig, amiről eddig nem tudott. Az előadás több kicsi szösszenet, amely egyetlen Nő testéből, lelkéből fakad.

egyetlen2

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány támogatásával létrejött előadás koprodukció a Nagyvárad Táncegyüttessel.

Jegyek ára 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak és csoportkedvezménnyel (min. 10 fő) 10 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között a Figura jegyirodájában, vagy előadás előtt egy órával a színház előcsarnokában.

Információk és helyfoglalás a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.


EGYETLEN

egyetlen

// színházi merénylet egy testre //

Alkotó-előadó: Máthé Annamária
Rendező-koreográfus: Györfi Csaba

Az előadás koprodukció a Nagyvárad Táncegyüttessel.

Kérem ossza meg ismerőseivel: