Együtt Egymásért, Szentmiklósiakért!

37 család kap tartós élelmiszercsomagot a héten

December 12-én, szombaton a Cukorbetegek Egyesülete, a Hargita Megyei Ifjúsági Cukorbetegek Egyesülete és a Step Dance Sportklub fogadta örökbe a Sláger Centerben lévő gyűjtőpontot. A gyűjtés eredményeképp számos élelmiszer összegyűlt: 44 l olaj, 23 cs. rizs, 76 kg liszt, 5 db. húskonzerv, 16 db. paszulykonzerv, 41 db. pástétom, 3 rúd szalámi, 1 szál kolbász, 29 cs. száraztészta, 4 cs. szaloncukor, 2 db Rama margarin, 6 cs. cukorka, 8 tábla csokoládé, 1 nagy házi csoki, 1 db főzőtejszín, 1 db zsír, 1 doboz pogácsa, 1 doboz nápolyi szelet, 1 cs. pászka, 4 cs. keksz, 2 db. üdítő, 2 db. mogyorókrém, 4 üveg lekvár, 1 üveg meggybefőtt, 3 borsókonzerv, 1 cs. szalvéta, 1 cs. gríz, 15 cs. kukoricaliszt, 67 kg. cukor.

egyutt_egymasert1

Emellett a Szociális Osztály székhelyére több fizikai személy is vitt be összeállított csomagot, öt élelmiszercsomagot állított össze a programhoz a Fény TV csapata is. A Harmopan pékség a hét elején ismét 20 db kaláccsal támogatta a nehéz körülmények között élőket. A Krigel Sportklub 189 db. húskonzervet, a Református Nőszövetség pedig 19 csomag szaloncukrot adományozott a csomagokhoz.

Hétfőn elkezdődik a tartós élelmiszerek kihordása, az összegyűlt adományokból újabb 37 családnak jut majd tartalmas élelemcsomag az ünnepi készülődéshez. A gyergyószentmiklósi civilek, egyházak, vállalkozások, önkormányzat és lakók összefogása révén így már 120 szűkös körülmények között élő család, egyedülálló idős karácsonyi készülődése szépülhet meg.

Ma egy segíteni vágyó szomszédasszony lépett be a Szociális Osztály ajtaján, elmondta, hogy ismer egy olyan családot, ahol 3 gyermek van, és nem igazán futja nekik minden alapszükségletre, s úgy látja, hogy jól fogna nekik egy kis édesség, alapélelmiszer az ünnep előtt. Ez is egy bizonyítéka annak, hogy a csoda születőben van, mert figyelünk egymásra, mert nem vagyunk közömbösek, mert az ünnepi készülődésben nemcsak magunkra, hanem a mellettünk élőkre is ügyelünk. Ettől vagyunk mi, szentmiklósiak mások, ettől lehetünk mi az ünnep hordozói.

A program során, és azt követően is bármikor jelezhetik, ha szükséggel, nehéz körülményekkel küzdő szomszédokról, lakókról van tudomásuk Gyergyószentmiklóson. A jelzett családokat a Szociális Osztály szakemberei meglátogatják, helyzetüket feltérképezik, elbeszélgetnek arról, hogyan is élnek, hogy amennyiben alkalom és lehetőség van rá, a segítség jó helyre érkezhessen.

Adj és megszületik a csoda! mottóval a tartós élelmiszer gyűjtés folytatódik. Hétköznapokon 8-16 óra között a Szociális Osztály Kárpátok utcai székhelyére, szombaton dec. 19-én pedig a Sláger Centerben lévő gyűjtőpontnál lehet további tartós élelmiszer adományokat átadni. Ezen a héten szombaton a Kolping Család Egyesület és az Erdélyi Kárpát Egyesület gyergyószentmiklósi osztálya fogadja majd örökbe a gyűjtést. Szombaton, december 19-én 16 órától a program zárótalálkozójára is sor kerül a gyűjtőpont mellett. Mindenkinek szívből köszönjük a hozzájárulást mindazok nevében, akik majd az élelmiszert örömmel elfogyaszthatják – a program szervezői úgy vélik, a mottóhoz híven, a csoda születőben van.

Kérem ossza meg ismerőseivel: